Antena Căutare

Ambasadorul SUA: Politicienii sunt la fel peste tot. Fac ceea ce este in interesul lor

Invitat la emisiunea „100 de minute” de la Antena 3, ambasadorul Statelor Unite in Romania, Mark Gitenstein, a comentat scadalurile recente din Parlamentul roman si despre corectitudinea masurilor de austeritate aplicate de Guvernul Boc IV.

Intrebat fiind despre increderea pe care i-o inspira politicienii romani, diplomatul a spus ca oamenii politici sunt la fel peste tot, ei urmarindu-si interesul in masura in care acest lucru corespunde intereselor functiie pe care o ocupa.

Politicienii sunt politicieni, sunt la fel in toata lumea. Fac ceea ce este in interesul lor cat de bine pot, in masura in care acest lucru corespunde intereselor nationale", a spus Gitenstein.

Ambasadorul SUA a subliniat necesitatea atragerii investitorilor straini pe teritoriul Romaniei. Gitenstein este de parere ca acest lucru ar opri tineretul din a pleca in alte tari la munca.

Trebuie ca tinerii sa fie tratati egali in companii si in fata legii. Acest lucru tine de construirea unui sistem juridic transparent", a adaugat ambasadorul american.

Mark Gitenstein a comentat, de asemenea, despre corectitudinea masurilor de austeritate imouse de Guvernul Boc. Acesta este de parere ca masurile au fost necesare, fiind impuse de contractul incheiat cu FMI.

Diplomatul a mentionat, cu acest prilej, faptul ca alternativele care ar fi putut atinge deficitul impus de acordul cu Fondul nu erau multe, avand in vedere situatia Romaniei.

Traian Basescu: "Din 2013, Romania nu-si va mai putea apara spatiul aerian, deoarece nu a fost capabila sa achiziti... Comisia juridica a albit-o pe Anastase...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x