Antena Căutare

Anca Boagiu, cu mata-n sac: UE nu impune implementarea unei taxe de autostrada

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a fost prisa cu mata-n sac. Boagiu a declarat, saptamana trecuta, ca autostrazile de pe coridorul Arad-Constanta ar putea fi taxate pentru ca asa impune Comisia Europeana.

Ministrul este contrazis insa de oficialii europeni care spun ca nu au impus nimic Romaniei pentru a beneficia de fondurile comunitare.

Reprezentantii Uniunii Europene au declarat ca nu exista nici o obligativitate din partea lor referitoare la impunerea unei taxe pe autostrazile din Romania. UE impune insa Guvernului Romaniei sa dea asigurari ca vor intretine corespunzator aceste drumuri.

Romanii ar putea fi nevoiti sa plateasca cate cinci euro pentru fiecare suta de kilometri parcursa pe autostrazi. Decizia finala ii apartine insa Uniunii Europene, care trebuie sa aprobe impunerea taxei.

Sursa: Antena3

Spaga electorala, definita: Alegatorul mituit risca 5 ani puscarie. Vezi ce ”atentii” poti primi!... Emil Boc: Judetele sunt prea mici pentru a atrage fonduri europene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x