Antena Căutare

Antonescu: “Saftoiu, o moralista second-hand achizitionata pe vremea lui Patriciu”

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat ca va mentine alianta cu Partidul Conservator, in ciuda verdictului dat de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care liderul fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost declarat colaborator al Securitatii.

"Am incheiat o alianta clara, cu obiective clare, stiind ca asupra lui Dan Voiculescu planeaza aceasta suspiciune si avand convingerea ca nu puteai lucra in comertul exterior inainte de 1989 fara sa ai o anumita relatie cu Securitatea. Am facut cu votul PNL o alianta cu PC si cu PSD - in care presedinte de onoare este Ion Iliescu, ceea ce este si mai grav, dar voi colabora cu ei atata timp cat elementele si principiile acestei aliante vor fi respectate", a declarat Antonescu.

El a explicat insa ca lupta impotriva fostei Securitati a devenit un "caraghioslac", pentru ca "o lege sanatoase sI completa a lustratiei ar fi avut efecte benefice in 1990".

"Nu s-a reusit asta din motive istorice, iar romanii au ales de trei ori ca presedinte democratic un fost lider de varf al PCR sI de doua ori un om ale carui raporturi cu Securitatea nu au fost niciodata clarificate", a declarat Antonescu referindu-se la Ion Iliescu si, respectiv, la Traian Basescu.

In privinta actualului sef al statului, Antonescu a amintit ca singurul raspuns al lui Traian Basescu la intrebarea daca a colaborat sau nu cu Securitatea a fost: "Dati-mi dosarul meu de Securitate si il fac public!".

Mai mult, a amintit el, PNL si-a ales, in 2002, cu o larga majoritate un presedinte de partid, pe Theodor Stolojan, care a detinut o pozitie inalta in Ministerul de Finante ceausist, "pozitie in care cu siguranta se bucura de increderea Securitatii".

"Nu puteai sa lucrezi in comertul exterior, in Ministerul de Finante sau la filiala Navrom din Anvers fara sa ai o anumita relatie, aprobare, sustinere din partea Securitatii. Nu sunt dispus sa fac pe prostul sI sa ma las victima propagandei unui om care nu si-a clarificat relatia cu Securitatea nici macar cat Dan Voiculescu", l-a invocat Antonescu pe seful statului.

Tot articolul, in Jurnalul National


Sebastian Lazaroiu crede ca Emil Boc ar trebui declarat erou... Boc spune ca nu are emotii in fata lui Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x