Antena Căutare

Basescu anunta episodul doi din Apocalipsa

Pe fondul scandalului urias generat de acuzele de fraudare a votului la Legea pensiilor, scandal despre care pretinde ca nu stie nimic, dar in legatura cu care a recomandat ulterior opozitiei sa se adreseze Curtii Constitutionale, presedintele Traian Basescu a venit ieri in fata Parlamentului pentru a anunta aprofundarea masurilor de austeritate: un nou imprumut cu FMI in 2011, regandirea sistemului de taxe si impozite prin largirea bazei de impozitare, adica impozitarea tuturor veniturilor, eli¬minarea oricaror tipuri de ajutoare sociale considerate a incuraja ne¬mun¬ca.

Toate aceste masuri, in opinia presedintelui, trebuie adaugate celor pe care Guvernul deja le-a luat si considerate ca "trezirea la realitate" si puse in aplicare indiferent de ce guvern va veni la putere in perioada urmatoare. Numai asa, spune Traian Basescu, ne vom putea permite ca anul viitor sa inregistram o usoara crestere economica.

Pana atunci, insa, Basescu a dat din nou asigurari ca Romania a depasit varful crizei economice, numai criza sociala fiind cea care ii mai da de furca puterii, aluzie si la miscarile de strada anuntate de sindicate.

In acest context, Traian Basescu a facut un apel la responsabilitate, cerandu-le politicienilor sa explice in special pensionarilor nevoia de austeritate, pe motiv ca austeritatea are nevoie de solidaritate.

"In vremuri de criza se cladeste solidaritatea adevarata", a predicat Basescu de la tribuna Parlamentului.

Tot articolul, in Jurnalul National

Basescu acuza presa de informare mincinoasa: Situatia din Romania e grea, nu disperata... Legea pensiilor ramane in forma adoptata pe data de 15 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x