Antena Căutare

Basescu: Guvernul sa se bata pentru Schengen. Cazul Ridzi, un mare deserviciu

Presedintele Traian Basescu le-a cerut ministrilor, miercuri, sa se "bata pana in ultima clipa" pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in termenul stabilit, aprilie-mai 2011. Prezent la sedinta Guvernului, seful statului a avertizat insa ca Romania nu poate denunta Mecanismul de Cooperare si Verificare sau bloca aderarea Croatiei la UE. Totodata, potrivit presedintelui, cazul Ridzi a creat un mare deserviciu, atat ei, cat si Romaniei pentru Schengen.

"Accesul in spatiul Schengen nu este un atribut al Comisiei Europene", a precizat Traian Basescu. "Romania nu poate conditiona, sau nu este in politica noastra - poate, dar nu e in politica noastra - sa blocam accesul Croatiei. Dimpotriva, politica noastra externa de cativa ani sustine fara rezerve ca statele din Balcanii de vest trebuie sa devina membre", a continuat presedintele.

Traian Basescu a mai declarat ca nu recomanda parlamentarilor sa avizeze negativ solicitarea Germaniei privind majorarea numarului de europarlamentari.

"Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu"

In debutul sedintei de Guvern, presedintele Traian Basescu a facut uneel referiri si la cazul Ridzi. In opinia sa, acesta a creat un deserviciu Romaniei in procesul de aderare la Schengen.

"Cazul Ridzi a creat un mare deserviciu, atat ei, cat si Romaniei, nu a fost de natura sa ajute. Sper ca alte dosare sa obtina un aviz favorabil la inceputul sesiunii parlamentare", a spus Basescu.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in urma cu doua saptamani, cererea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, precum si cererea de extindere a cercetarii penale.

SPECIAL: Un WikiLeaks pentru linistea licuriciului mare... Basescu: Romania trebuie sa aiba un acord "precautionary" cu FMI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x