Antena Căutare

Ce modificari aduce noua Constitutie, care va intra in vigoare in octombrie

Din octombrie, vom avea o noua Constitutie, dar si o noua lege electorala. Parlamentarii, de la Putere si din Opozitie, vor sa revina la votul pe liste, dupa ce la ultimele doua alegeri am folosit votul uninominal.

Revizuirea Constitutiei a intrat de astazi in linie dreapta. S-a format o comisie speciala care sa se ocupe de toate modificarile, iar printre cele mai importante se numara cea care taie din atributiile presedintelui. Parlamentul va fi si el mai mic. Din cei aproape 600 de alesi, vor ramane doar 300 de deputati si 84 de senatori. Si tara va fi redesenata. Vor ramane actualele judete, insa vor fi grupate in opt regiuni.

Toate aceste modificari ar trebui sa fie gata pana in toamna, cand romanii vor merge la referendum, sa spuna daca sunt sau nu de acord cu noua Constitutie.

Asta nu este tot. Parlamentarii vor sa schimbe si legea electorala: vor sa revina la votul pe liste.

sursa foto: puterea.ro

Revolta in Parlament! Femeile de serviciu au recurs la afise care sa ii invete pe alesi cum sa foloseasca... pisoarul... Sorin Oprescu vrea sa schimbe legea taximetriei, pentru a imbunatati calitatea serviciilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x