Ce salariu va avea președintele Klaus Iohannis, de la 1 ianuarie 2020! Va primi o sumă uriașă în plus!

Președintele Klaus Iohannis se va bucura de un salariu mai mare, de la 1 ianuarie 2020, când va fi majorat salariul minim în România.

Klaus Iohannis.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis va primi peste 1800 de lei în plus, iar prim-ministrul Ludovic Orban și cei doi președinți ai Camerelor Parlamentului vor câștiga cu 1.725 de lei mai mult.

De altfel, de la începutul acestui an, salariul președintelui Klaus Iohannis a ajuns la 24.960 de lei - echivalentul sumei de aproximativ 5.000 de euro, cu 2.160 de lei mai mult faţă de anul 2018.

Cea de-a doua indemnizaţie ca valoare în prezent este cea a prim-ministrului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a şefului Senatului, respectiv 23.920 de lei lunar, în timp ce viceprim-miniştrii au o indemnizaţie netă de 22.256 de lei.

Demnitarii români, fie că au fost aleşi de electorat, fie că au fost numiţi în funcţii, vor avea salarii brute mai mari de la 1 ianuarie 2020.

Citește și: Ce salariu încasează Carmen Iohannis din meseria de profesor. Prima Doamnă predă engleza la un Colegiu din Sibiu

Indemnizaţiile lor se raportează la salariul minim pe economie, ce de la începutul anului ar urma să crească de la 2.080 de lei la 2.230 de lei.

Potrivit scenariilor de majorare în cazul salariului minim discutate de reprezentanții Guvernului cu patronate și sindicate, varianta de creștere ar fi de 7,2%.

Şi salariile miniştrilor vor creşte de la 21.840 lei la 23.415 lei, în timp ce senatorii şi deputaţii ar urma să încaseze 20.070 lei faţă de 18.720 lei cât primesc acum.

Marți ar urma să aibă loc noi discuții între Guvern, sindicate și patronate pe tema salariului minim.

O profesoară a fost prinsă în timp ce făcea sex cu doi dintre elevii săi! Ce imagini indecente au ieșit la iveală (FOTO)

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri