Antena Căutare

Cei 6 noi ministri ai Cabinetului Boc au depus juramantul

Cei sase noi ministri au depus juramantul, astazi, la ora 12.00, dupa ce decretele de numire in functie semnate de presedintele Traian Basescu au fost publicate in Monitorul Oficial.


Primul care a depus juramantul a fost Ion Ariton, ministrul Economiei. Acesta a fost urmat de Anca Boagiu, noul ministrul al Transporturilor si al Infrastructurii.

Urmatorii care au depus juramantul au fost: Nelu Ioan Botis (ministerul Muncii), Gheorghe Ialomitianu (ministerul Finantelor), Valeriu Tabara (ministerul Agriculturii) si Valerian Vreme (ministerul Comunicatiilor).



Prezent la eveniment, presedintele Traian Basescu le-a multumit ministrilor remaniati din Guvernul Boc.

"Vreau sa le multumesc celor 6 pentru apartenenta la aceasta echipa sacrificata de la inceput de situatia dificila creata de criza economica globala. Nicio secunda nu accept ideea ca ministrii nu ar fi facut ce trebuia in perioada de criza, au facut ce trebuie in limita posibilitatilor Romaniei. Guvernul a intrat in criza cu un buget afectat de o politica populista. Masurile care s-au luat nu puteau fi evitate, daca ne dorim ca Romania sa nu intre intr-un colaps financiar. Si acum, cu toate masurile luate, toate resursele se duc in cheltuieli, nu in investitii, exista deficite la fondurile de pensii, somaj, la plata arieratelor.

Toata lumea a spus ca premierul si presedintele nu au inima, nu se gandesc la oameni. Dimpotriva. Ne gandim la oameni, la Romania. Am luat masuri care trebuiau luate pentru ca Romania sa nu intre in colaps financiar. Nu accept ideea ca Guvernul nu ar fi facut ce trebuia in perioada de criza. Guvernul a trebuit sa ia masuri nepopulare", a spus Traian Basescu.

Traian Basescu a semnat, vineri, decretele de revocare din functie a fostilor detinatori ai acestor portofolii din Guvern (Sebastian Vladescu, Adriean Videanu, Mihai Seitan, Radu Berceanu, Mihail Dumitru si Gabriel Sandu), odata cu decretele de numire a noilor ministri.


INTERVIU! Dan Pavel analizeaza evolutia partidelor pe timp de criza... Vanghelie: "Elena Udrea ar fi o varianta pentru functia de premier"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x