Antena Căutare

Cine este Marcel Ioan Boloș, actualul ministru al Fondurilor Europene

Guvernul Orban l-a desemnat pe Ioan Boloș, fost secretar de stat la Transporturi, ca ministru al Fondurilor Europene! Cine este acesta și ce avere are?

sursa foto: oradeaindirect.ro

Ioan Marcel Boloș are 51 de ani și a fost Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor în perioada noiembrie 2015-ianuarie 2017, dar a mai ocupat aceeași funcție și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în perioada 2012-2013.

Ioan Marcel Boloș are o diplomă de licență ca economist, cu specializarea în finanțe-asigurări (Facultatea de Științe Economice, Universitatea Oradea), dar și o licență ca inginer, cu specializarea în electromecanică (Facultatea de Electrotehnică și Informatică).

Ulterior, acesta a obținut o diplomă de master, având specializarea în Managementul Instituțiilor Financiar Bancare, de la Universitatea din Oradea.

Şi-a început activitatea profesională didactică ca asistent universitar în domeniul "Finanţele întreprinderii" la Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea (1999-2001). A parcurs treptele de lector universitar doctor (2001-2008), conferenţiar universitar doctor (2008-2015) până la profesor universitar doctor (de la 1 octombrie 2015) la catedra de Finanţe Contabilitate din cadrul centrului universitar amintit.

În iunie 2017, a obţinut certificatul de Abilitare în domeniul Finanţe, cu teza "Utilizarea Inteligenţei Computaţionale în Domeniul Fondurilor Structurale şi a Finanţelor", Academia de Studii Economice Bucureşti, afiliere: Şcoala doctorală de Finanţe, Universitatea Oradea, conform sursei citate.

Cariera sa profesională include poziţiile de: inspector - Serviciul de Relaţii cu Publicul, Primăria Municipiului Oradea (1993-1997), şef birou la Primăria Municipiului Oradea (1997-1998), contabil-şef - Direcţia Imobiliară din cadrul Primăriei Municipiului Oradea (1998-2000), director economic în cadrul Administraţiei Patrimoniului Imobiliar - Consiliul Local Oradea (2005-2008), director executiv - Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, Primăria Municipiului Oradea (2008-2012), secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (2012-2013), Director General, Coordonatorul Autorităţii de Management POST şi al Direcţiei Generale Management şi Strategii din Ministerul Transporturilor (2013-noiembrie 2015), secretar de stat în Ministerul Transporturilor (noiembrie 2015-ianuarie 2017), director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest (din ianuarie 2017), potrivit sursei citate.

Sursa: agerpres, g4media.ro

Cine este Ion Ștefan, noul ministru al Dezvoltării Regionale... Alegeri prezidențiale 2019, primul tur. Președintele, roluri și atribuții: Este singurul care poate consulta poporul...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x