Antena Căutare

Cine este Ursula von der Leyen, medic, ministru și mamă a 7 copii

Ursula von der Leyen face cinste femeilor, fiind o mamă curajoasă, un medic extraordinar și un om politic puternic. Iată ce trebuie să știi despre ea.

Ursula von der Leyen face cinste femeilor, fiind o mamă curajoasă, un medic extraordinar și un om politic puternic. Iată ce trebuie să știi despre ea.

Ursula von der Leyen a fost numită de liderii statelor UE Președintele viitoarei Comisii Europeane. Iată ce trebuie să știi despre această femeie ce pare că e înzestrată cu puterile unui super-erou.

Cine este Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen s-a născut într-o suburbie a capitalei belgiene și și-a petrecut primii 13 ani din viață la Bruxelles. Tatăl ei, Ernst Albrecht, viitorul premier al landului Saxonia Inferioară, ocupa funcții de conducere în cadrul instituțiilor premergătoare ale UE. Von der Leyen vorbește fluent engleza și franceza și s-a obișnuit devreme cu un context internațional.

Creștin-democrata von der Leyen a avut diverse posturi în guvernele cancelarei Angela Merkel. A abordat noile sarcini cu mult elan, a schimbat structuri existente și a generat supărări discrete în cadrul partidelor de coaliție prin capacitatea ei de a se impune.

Ursula von der Leyen – Ministru pentru familie

Ursula von der Leyen este mama a 7 copiii. Acest lucru a făcut-o să muncească din greu pentru a ajunge să ocupe locul de ministru pentru familie între 2005 și 2009. În această perioadă, ea a sprijinit financiar la nivel federal creșele și grădinițele.

Ursula von der Leyen – Ministru al sănătății

Fiind și medic, din 2009, von der Leyen a preluat funcția de ministru al sănătății în cel de-al doilea guvern condus de Merkel.

Ursula von der Leyen – Ministru al apărării

Cu patru ani mai târziu a devenit ministru al apărării, un portofoliu pe care l-a păstrat și după remanierea guvernamentală complicată după alegerile parlamentare din 2017. Dintre cei 17 predecesori ai Ursulei von der Leyen în această funcție – cu toții de sex masculin – foarte puțini au reușit să reziste timp de șase ani.

Ca ministru al apărării, von der Leyen s-a ocupat rapid de problemele multiple ale armatei germane, printre care echipamentul învechit sau defect, proiectele de armament gestionate prost, lipsa specialiștilor. Datorită presiunilor ei, a fost suplimentat bugetul pentru apărare. Sub conducerea ei, armata germană a crescut pentru prima dată de la reunificarea Germaniei încoace, von der Leyen a abolit pragul de maxim 185.000 de soldați care exista înainte.

Viitorul Ursulei von der Leyen – Președintele viitoarei Comisii Europene

Ursula von der Leyen va fi președintele viitoarei Comisii Europene, după ce a câștigat votul de încredere al Parlamentului European.

Pentru numirea Ursulei von der Leyen au votat 383 de deputați, peste numărul minim necesar de 374. Împotriva candidatei selectate de Consiliul European au fost exprimate 327 de voturi, au fost 22 de abțineri și un vot nul.

Noua Comisie Europeană își va începe mandatul la 1 noiembrie, preluând ștafeta de la Executivul condus de Jean Claude Juncker.

Ursula von der Leyen va deveni prima femeie care ocupă funcția de președinte al Comisiei. Născută la Bruxelles în 1958, este de profesie medic și a fost membru al guvernului german în perioada 2005-2019, în prezent ocupând poziția de ministru al apărării.

Citește și :

Biografia Ursulei von der Leyen, singura persoană care a făcut parte din toate guvernele lui Angela Merkel

Iohannis despre Ursula von der Leyen: Aştept cu nerăbdare o cooperare strânsă pentru o Europă mai puternică

Sursă foto : politico.eu
CSM consideră că plafonarea pensiilor speciale şi impozitarea acestora contravine principiului independenţei justiţiei, ... Mircea Geoană, numit secretar general adjunct al NATO: "E o recunoaştere a importantei contribuţii a României în ca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x