Bografia Ursulei von der Leyen, singura persoană care a făcut parte din toate guvernele lui Angela Merkel

O eurofilă şi poliglotă, Ursula von der Leyen, candidată marţi la preşedinţia Comisiei Europene (CE), este o apropiată a Angelei Merkel, însă a cărei stea păleşte în Germania, după ce a fost considerată, o vreme, protejata cancelarului, relatează AFP.

O eurofilă şi poliglotă, Ursula von der Leyen, candidată marţi la preşedinţia Comisiei Europene (CE), este o apropiată a Angelei Merkel, însă a cărei stea păleşte în Germania, după ce a fost considerată, o vreme, protejata cancelarului, relatează AFP.

Singura pesoană care a făcut parte din toate cele patru guverne Merkel (2005-2019), susţinută de către Emmanuel Macron, această mamă a şapte copii, în vârstă de 60 de ani, speră să se relanseze la conducerea Comisiei.

Ea a avertizat luni că va demisiona, orice s-ar întâmpla, din postul de ministru al Apărării, miercuri.

O vorbitoare fluentă de engleză şi franceză, această democrat-creştină germană cunoaşte bine Bruxellesul.

Născută la 8 octombrie 1958 la Ixelles, ea şi-a petrecut copilăria, la fel ca cei şase fraţi şi surori ai săi, în capitala belgiană, înainte ca tatăl său, Ernst Albrecht, să devină premier al Saxoniei Inferioare.

În pofida acestor atuuri, obţinerea celor 374 de voturi de care are nevoie pentru a conduce în următorii cinci ani Comisia este departe de a fi dată.

”CANDIDATĂ INADECVATĂ”

În rândul tuturor familiilor politice europene, ideea de a alege o personalitate care nici măcar nu a candidat în alegerile europene a fost percepută ca o punere în discuţie a obiectivului democratizării Uniunii Europene (UE).

Audierile din ultimele zile în arcanele europene a lui von der Leyen - care s-a converit foarte recent la reţele de socializare şi este asistată în comunicare de către un fost redactor-şef la Bild - nu i-a permis să scape de toate îndoielile criticilor săi.

”Problema sa este că numele i-a fost sugerat în urmă cu câteva zile şi că nu a avut suficient timp să prezinte un program bun”, apreciază Daniel Goffart, coautor al unei biografii a ministrului.

Social-democraţii - care-i sunt colegi în Guvernul Merkel - au difuzat, în rândul eurodeputaţilor, un document intitulat ”De ce Ursula von der Leyen este o candidată inadecvată şi nepotrivită”.

Textul enumeră toate nemulţumirile acumulate de-a lungul anilor faţă de von der Leyen, de meserie medic.

Citește și
Mercur retrograd pe 27 septembrie. Zodiile avantajate de schimbările care au loc până pe 18 octombrie
Mercur retrograd pe 27 septembrie. Zodiile avantajate de schimbările care au loc până pe 18 octombrie
Cine e Francesco Paglieri de la Asia Express. Drama neștiută a fiului Patriziei. Viața i s-a schimbat complet la 14 ani
Cine e Francesco Paglieri de la Asia Express. Drama neștiută a fiului Patriziei. Viața i s-a schimbat complet la 14 ani
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușa casei. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Ce înseamnă dacă ai găsit boabe de fasole sau resturi de mâncare la ușa casei. Polițiștii explică ce poate să însemne acest „semn”
Mai multe articole

Intrată târziu în politică, von der Leyen a avut, până în ultimii ani, o carieră spectaculoasă.

Abia în 2002 - după ce a trăit mai mulţi ani în California, unde preda soţul său - s-a lansat în vederea unui mandat local, în alegerile din regiunea Hanovra.

Trei ani mai târziu, ea devine ministru al Familiei şi ia măsuri progresiste, precum dezvoltarea creşelor sau concediu parental remunerat destinat taţilor.

Supranumită de către apropiaţi ”Micul trandafir”, ea nu ezită să-şi etaleze viaţa privată în reviste de tip people, cu copiii săi, soţul său şi peniul lor.

”Slăbiciunea sa este că are tendinţa să pună prea multe lucruri în scenă” adaugă Daniel Goffart, referindu-se la multiple ieşiri alături de militari, în faţa camerelor de luat imagini, de când este ministrul Apărării.

Numită ministrul Muncii în 2009, von der Leyen ia şi aici electoratul conservator în răspăr, pledând în favoarea unor cote de femei la conducerea înteprinderilor.

DĂ ARMATA PESTE CAP

Începând din 2013, la Apărare, lucrurile merg prost.

Prima femeie în acest post - prestigios, dar delicat într-o Germanie bântuită în continuare de războiul mondial - Ursula von der Leyen bruschează instituţia.

Ea impune, de exemplu, sfârşitul tradiţiei onorării ofiţerilor care l-au servit pe Adolf Hitler.

Tenace, chiar distrugătoare în opinia criticilor săi, personalitatea sa se amestecă dificil în lumea foarte masculină a armatei, pe care o renajează denunţând, de asemenea, ”slăbiciunea” anumitor ofiţeri.

Ministrul este suspectat, pentru o vreme, în 2015, de plagierea tezei sale de doctorat, un subiect foarte sensibil în Germania, care a condus la căderea mai multor lideri politici.

O serie de scandaluri au pătat, de asemenea, Bundeswehrul şi ministerul pe care-l conduce în ultimii ani - între altele cu privire la material învechit şi depăşit moral, investiţii insuficiente, consultanţi plătiţi prea mult, influenţa extremei drepte în armată. Potrivit sondajelor, ea este considerată în prezent unul dintre cei mai incompetenţi doi miniştri ai lui Merkel.

Sursa : news.ro

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri