Antena Căutare

Ciolacu: Am avut o discuţie telefonică cu Kelemen şi e de acord să susţină alături de PSD această moţiune. Nu este o alianţă politică cu UDMR-ul, este o alianţă pe principii

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că a vorbit la telefon cu liderul UDMR, Hunor Kelemen, care este de acord să susţină alături de social-democraţi moţiunea de cenzură, după ce Guvernul îşi asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi. Ciolacu a menţionat că nu este o alianţă politică cu UDMR-ul, este una de principii, dar nu exclude ca UDMR să fie un partener politic credibil.

Marcel Ciolacu a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Olt, că nu este corect ca regulile să fie schimbate în timpul jocului.

“Am avut o discuţie telefonică cu preşedintele Kelemen Hunor şi este de acord să susţină alături de PSD această moţiune, deoarece nu este corect să vii cu modificări legislative indiferent dacă te avantajează sau nu politic şi să încerci schimbarea regulilor în timpul jocului. Mai mult, există o decizie a Curţii Constituţionale a României care spune cu şase luni înainte nu ai voie să modifici nicio lege electorală şi o recomandare de bună practică europeană a Comisie de la Veneţia care spune cu un an înainte nu au voie să faci astfel de modificări. Dacă vrem să rămânem totuşi în Europa şi în jocul democratic european, eu cel puţin şi PSD asta îşi doresc, ar trebui ca şi actuala putere să se încadreze în aceeaşi termeni”, a afirmat Ciolacu.

El a precizat că nu este vorba de o alianţă cu UDMR-ul, ci una de principii, dar nu exclude pe viitor ca UDMR să fie un partener politic credibil.

”Nu este o alianţă politică cu UDMR-ul, este o alianţă pe principii, dar nu exclud dacă noi avem un proiect şi un program foarte bun politic ca UDMR să fie un partener politic credibil. Trăim în 2020, trebuie să ne gândim bine dacă vrem excese cum a fost al unui primar acum de curând sau dorim să fim într-o României normală, cu proiecte, cu argumente”, a explicat liderul social-democraţilor.

Sursa : news.ro

Dan Barna: Salut decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi/ N... ALDE anunţă că susţine alegerea primarilor în două tururi, dar decizia asumării răspunderii asupra acestui proiect este ...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x