Antena Căutare

Comisia Europeana a notificat oficial Guvernul privind intrarea in procedura de presuspendare a trei programe operationale

Comisia Europeana a notificat oficial Guvernul privind intrarea in procedura de presuspendare a celor trei programe operationale: "Transport", "Regional" si "Cresterea competitivitatii economice", ca urmare a unor deficiente grave din cadrul sistemului de gestionare si control.

Problemele au legatura cu domeniul achizitiilor publice, al bunei gestiuni financiare, precum si de prevenirea si detectarea fraudei si a conflictelor de interese.

Procedura de presuspendare presupune ca nu se vor mai face plati pana la adoptarea unor masuri pentru remedierea acestor probleme. Creantele vor fi insa rambursate imediat ce actiunile necesare sunt intreprinse de autoritatile romane.

"Comisia solicita autoritatilor romane sa ia de urgenta masuri in acest sens, deoarece fondurile UE reprezinta principala sursa de investitii in Romania si, prin urmare, un factor esential de crestere. Tara are nevoie de aceste fonduri, iar Comisia doreste sa reia platile cat mai curand posibil. Autoritatilor romane le revine acum sarcina de a demonstra ca sistemele de gestionare si control functioneaza. In prezent, ceea ce conteaza sunt actiunile urgente", se mentioneaza comunicatul Comisiei Europene.

"Banii europeni nu sunt pierduti, ci doar intarziati”, a declarat senatorul Sorin Bota.

Oficialii romani au la dispozitie doua luni pentru a reactiona si apoi pentru a demonstra ca au luat toate masurile necesare pentru a remedia deficientele identificate si ca sistemele de gestionare si control functioneaza in mod adecvat.

Sursa: Antena3

MRU vrea o alianta cu un PNL, dar fara Antonescu, Fenechiu si "alti aidoma"... Ambasadorul rus: "Consideram imposibil ridicarea imunitatii diplomatului care a savarsit accidentul"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x