Antena Căutare

Crin Antonescu: Lustratia a fost ratata de 20 de ani incoace. PD incearca sa mai adune niste voturi

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, comentand adoptarea Legii lustratiei, ca aceasta nu mai foloseste nimanui in acest moment, fiind o tema pe care societatea romaneasca a ratat-o, rezolvand-o, cu ghilimele, dupa 22 de ani, in doar 48 de ore. In acelasi timp, liderul PNL a precizat ca trebuie sa fie corect, neputand spune ca Teodor Melescanu si Mihai Razvan Ungureanu nu ar trebui sa faca politica in Romania, in conditiile in care partidul sau i-a desemnat ministri.

"PD incearca sa se faca campionul unor cauze care nu i-au apartinut niciodata. Nici azi, in al 12-lea ceas, nu poate duce la capat ce a mai ramas dintr-un asemenea proiect de lege (...) Lustratia, care ar fi fost nu numai dreapta, dar foarte necesara, s-a ratat nu numai acum 20 de ani, dar de 20 de ani incoace din cauza insuficientei forte a alternativelor politice din Romania la inceputul lui '90, din cauza vastului sistem de complicitati, din cauza faptului ca cei puternici din afara Romaniei interesati de evolutia democratica a Romaniei nu ne-au ajutat pe cei care am vrut sa o facem", a explicat Crin Antonescu.

Legea lustratiei a fost adoptata, marti, in Comisia juridica a Camerei si apoi in plen, fara a exista un raport care sa fie distribuit parlamentarilor prezenti si in absenta opozitiei, aflata in greva parlamentara.

Foto: Intactimages

"Telenovela" Aura Vasile: A anuntat ca pleaca din PSD, s-a razgandit si... a ajuns sefa in UNPR... Crin Antonescu a explicat cum si-a luat apartament de lux...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x