Antena Căutare

Dăncilă: Dacă preşedintele vrea să ia măsuri pe MAI, cred că în primul rând ar trebui să numească un ministru al Afacerilor Interne. Eu cred că nu trebuie să intervenim în justiţie

Premierul Viorica Dăncilă a catalogat drept un ”discurs de campanie electorală” afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis privitoare la modul în care DIICOT a acţionat în cazul crimelor de la Caracal şi din Gura Şuţii. Dăncilă a spus că preşedintele ar fi trebuit să numească un ministru la Afaceri Interne, să ceară o analiză a activităţii în cele două dosare şi să nu folosească aceste teme în campanie.

Premierul Viorica Dăncilă a catalogat drept un ”discurs de campanie electorală” afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis privitoare la modul în care DIICOT a acţionat în cazul crimelor de la Caracal şi din Gura Şuţii. Dăncilă a spus că preşedintele ar fi trebuit să numească un ministru la Afaceri Interne, să ceară o analiză a activităţii în cele două dosare şi să nu folosească aceste teme în campanie.

”Nu trebuie să folosim o tragedie ca o temă de campanie electorală. Aceste lucruri se pot discuta, s-au luat măsurile, trebuie să se mai ia măsuri, dar dacă dânsul vrea să ia măsuri pe Ministerul Afacerilor Interne cred că în primul rând ar trebui să numească un ministru al Afacerilor Interne. Mie mi se pare un discurs de campanie electorală. Nu vreau să comentez mai mult”, a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la Ploieşti, întrebată ce părere are despre solicitarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis procurorului-şef al DIICOT.

Întrebată dacă e mulţumită de modul în care şeful DIICOT a acţionat în ceea ce priveşte anchetele de la Caracal şi Gura Şuţii, primul ministru a răspuns că ”trebuie o analiză în domeniul justiţiei”.

”Dacă eu făceam acea afirmaţie pe care a făcut-o domnul preşedinte aseară, să cer demisia cuiva, cred că era un scandal foarte mare acum. Eu cred că nu trebuie să intervenim în justiţie, trebuia să ceară o analiză a activităţii, să vadă paşii desfăşuraţi. Este foarte uşor că ieşi public să ceri demisia cuiva. Eu întotdeauna, în momentul în care trebuie să iau o decizie, analizez înainte paşii pentru că, altfel, sună ca o temă de campanie şi nu cred că este momentul să vorbim despre o temă de campanie când este un subiect atât de sensibil şi care a creat atâta emoţie”, a mai spus primul ministru.

Aceasta consideră că este necesară o analiză, dar că o decizie trebuie luată „după ce pe masă ai un raport al evenimentelor.

„E mai uşor să te uiţi în grădina altuia decât în grădina proprie. Eu am văzut că domnul preşedinte face turnee, mai nou face turnee cu avioane private, chiar în interiorul ţării, Eu nu am făcut turnee, de fiecare dată când am plecat într-o ţară, de cîte pri am plecat într-un stat membru sau din afara Uniunii Europene am am plecat pentru promovarea României, pentru promovarea oportunităţilor economice şi de fiecare dată am semnat un acord de cooperre, am impulsionat relaţiile bilaterale, economice şi comerciale. Legat de ceea ce a spus domnul preşedinte, este cel puţin ciudat: dacă-mi amintesc eu bine, când a fost cazul Caracal de care domnul preşedinte şi-a amintit după 3 luni, dânsul era în vacanţă, eu m-am întors în Bucureşti şi am luat primele măsuri”, a spus Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut luni şefului DIICOT Felix Bănilă să îşi înainteze demisia. Iohannis a început prin a spune că nu se va referi la marile rateuri PSD-iste din ultima vreme, ci la altă problemă, tragedia de la Caracal, unde a cerut măsuri clare, şi la cumplitul caz din Dâmboviţa. El a reamintit premierului că menirea sa este să guverneze, nu să întreprindă turnee electorale externe care nu aduc niciun beneficiu României.

Sursa : news.ro

Dăncilă, întâmpinată la UPG Ploieşti de tineri contestatari. Cineva i-a strigat: ”Sfârşitul e aproape”... Viorica Dăncilă: Nu vor fi PSD-işti care vor vota moţiunea de cenzură. Repet, moţiunea nu va trece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x