Antena Căutare

,,Data de 30 octombrie? Nu ştiu ce înseamnă, poate fi ziua de naştere a copilului, a nevestei mele.” Revoltător! După 3 ani de la tragedia COLECTIV, parlamentarii NU ȘTIU ce au comemorat românii pe data 30 octombrie!

Pe data de 30 octombrie, 2015, România a suferit o mare pierdere: 65 de tineri au murit în tragedia Colectiv, iar alte câteva sute d eoameni au fost răniți și marcați pe viață. Cu toții ne amintim cu durere în suflet de nefericitul accident și ne rugăm pentru sufletele înălțate la cer,cât și pentru vindecarea oamenilor afectați grav de această tragedie.

Pe data de 30 octombrie, 2015, România a suferit o mare pierdere: 65 de tineri au murit în tragedia Colectiv, iar alte câteva sute de oameni au fost răniți și marcați pe viață. Cu toții ne amintim cu durere în suflet de drama Colectiv și ne rugăm pentru sufletele înălțate la cer,cât și pentru vindecarea oamenilor afectați grav de această tragedie.

În ciuda suferinței poporului, sunt și oameni care au uitat de acest tragic eveniment. Printre aceștia se numără și câțiva parlamentari care, întrebați ce comemorează românii pe 30 octombrie, au ridicat din umeri, sau mai mult, au oferit niște răspunsuri șocante.

Iată câteva exemple:

Ion Spânu (PSD): „Data de 30 octombrie? Nu ştiu ce înseamnă, poate fi ziua de naştere a copilului, a nevestei mele…”

Ion Spânu, deputat PSD de Caraş-Severin, nu ştie ce se comemorează astăzi în România. Deputatul a venit, marţi, la Parlament, într-o zi normală de lucru.

Reporterii Libertatea l-au întrebat înainte de a intra în plen , ce înseamnă data de 30 octombrie pentru el.

„Data de 30 octombrie? Nu ştiu ce înseamnă. Poate să aibă o semnificaţie, să fie ziua de naştere a copilului, a nevestei mele, a mea, deci semnificaţie există”, a declarat el pentru Libertatea.

Un alt deputat, acelaşi răspuns ,Alina Teiş (PSD): „A fost o zi foarte importantă pentru mine, astăzi, deoarece am participat la o conferinţă, , la Palatul Parlamentului, de unde am avut foarte multe de învăţat„, a spus aceasta.

De asemenea, a fost întrebat și pe deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, medic de profesie, ce semnificaţie are, pentru el, ziua de 30 octombrie. „Pentru mine nu are semnificaţie”, a răspuns el.

Vasile Cîtea, deputat PSD de Iaşi nu ştie ce comemorează românii pe 30 octombrie: ,, „Ce semnificaţie are această dată? În istorie, sau ce? Nu, nu ştiu”, a spus el.

Nici în Opoziţie, aleşii nu par mai apropiaţi de problemele poporului. Corneliu Olar, de la PNL, s-a declarat depăşit de întrebarea noastră. Şi a spus că, pentru el, această dată semnifică trecerea din toamnă spre iarnă.

Vestea bună este că, există și parlamentari care își amintesc de această data extrem de tristă.

Stelian Ion (USR) ne-a declarat că această zi este una tristă. „Este o zi în care ne amintim cu emoţie puternică şi durere în suflet de românii care au murit din cauta neglijenţei altora şi a corupţuiei. Este vorba de colegi de-ai noştri, de fraţi de surori, şi este sfâşietor să constaţi că după trei ani de zile nu s-a rezolvat nimic şi că ne adâncim în corupţie şi că România nu a tras concluziile pe care trebuie să le tragă”, a spus el.

Şi Budăi Marius Constatin (PSD), preşedintele comisiei de buget-finanţe, spune că este „o dată tristă pentru România”.

„Suntem cu gândul la acele victime şi la familiile lor. Nu putem decât să spunem multă sănătate celor care se luptă încă să ajungă la vindecarea totală şi Dumnezeu să îi ierte şi multă putere familiilor celor pierduţi”, a spus el.

Deputatul PSD afirmă că Parlamentul a făcut tot ce s-a putut pentru a se preveni astfel de tragedii.

„Din câte cunosc, la nivel de legislaţie există prevederi clare, pe Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă. După război, mulţi viteji se arată, poate ar fi trebuit controalele un pic înăsprite şi să discutăm nu de controale pentru sancţionare ci să lucrăm pe prevenire mai mult”, a precizat el.

Nu doar în Parlament sunt indiferenţi. Premierul Viorica Dăncilă a refuzat să răspundă dacă are vreun mesaj despre tragedia de la Colectiv.

Gestul pe care președintele Klaus Iohhanis l-a făcut la 3 ani de la tragedia Colectiv... Veste TERIBILĂ din Costa Rica. În urmă cu puține ore, Elena Udrea nu a putut fi salvată!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x