Antena Căutare

Emil Boc: "Salariul minim poate fi maxim 670 lei"

Guvernul isi va asuma luni raspunderea pe Legea Salarizarii. Forma finala a legii va fi negociata zilele urmatoare cu Fondul Monetar International. Anuntul a fost facut de Emil Boc in cadrul intalnirii pe care a avut-o, miercuri, cu parlamentarii puterii.


Sulfina Barbu, deputat PDL

Si mai am o intrebare domnule prim-ministru. Ceea ce inteleg e ca ati venit in fata noastra sa luati un accept politic pentru a discuta cu Fondul Monetar International si celelalte institutii financiare un alt salariu minim decat cel pe care l-ati discutat. Este corect?

Emil Boc, premierul Romaniei

Corect.

Sulfina Barbu, deputat PDL

Ca sa stim exact ce decizie luam aici. S-a discutat 650, noi mergem cu o decizie politica in fata acestor institutii la 670 fara sa stim astazi ca acest lucru va fi si acceptat.

Emil Boc, premierul Romaniei

Asta vreau sa spun. Ca eu n-o sa propun public in viitoare discutii.

Sulfina Barbu, deputat PDL

Dar noi trebuie sa stim cum stau lucrurile... Fara sa stim daca acest lucru va fi acceptat sau nu, ori se va ajunge la o alta cifra printr-un compromis.

Emil Boc, premierul Romaniei

O spunem cu toata sinceritatea si cu toata deschiderea. Aceasta este maxim ce se poate obtine. 670 de lei la salariul minim pe economie in conditiile date.


Salariu minim vs. concedieri

Premierul Emil Boc vrea sa mareasca salariul minim pe economie la 670 de lei, dar nu stie exact de unde va face rost de banii necesari pentru plata acestor drepturi salariale catre bugetari. In discutia cu parlamentarii puterii, seful Executivului a avansat doua solutii - guvernul sa astepte ca unul din sapte pensionari sa iasa din sistem, ceea ce e echivalent cu decesul, si o noua serie de disponibilizari in 2011.



Parlamentarii puterii au fost curiosi sa afle de unde va face rost premierul Emil Boc de banii necesari recuperarilor salariale anuntate pentru anul viitor.

Deputat

Am o intrebare. Ati facut socoteala cati oameni ar mai trebui disponibilizati pentru a se creste salariul la varianta anterioara de 25%? Pentru ca in sistem mai sunt oameni care ar putea sa paraseasca sistemul.

Emil Boc

As vrea sa stiu si de pe unde. Pentru ca din justitie nu poti, din armata nu poti, din politie nu poti, din jandarmerie nu poti. Aici sunt deja 800.000... Procesul de disponibilizare va continua si in 2011 si va fi o anumita reducere si din invatamant. Pensionarii vor fi 1 din 7 care vor iesi din sistem.

Cu doar trei zile in urma, premierul Emil Boc declara la postul public de televiziune ca in 2011 nu vor mai fi concediati angajati din sectorul bugetar.

"Pana la sfarsitul anului vor fi in sistemul bugetar sub 1.290.000 bugetari. In acest moment nu mai este nevoie de disponibilizari, ci doar de ducerea la capat a procedurilor incepute in vara", spunea atunci premierul.

Primarul din Calarasi, de la "sunteti niste javre" catre alegatori, la "Udrea, cel mai dragut ministru&qu... Guvernul Boc: sarac si fudul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x