Antena Căutare

Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda: "Mi-e rusine ca sunt in PDL"

Europarlamentarul PDL Cristian Preda se declara consternat de alegerea lui Antonie Solomon in fruntea filialei democrat-liberale din Craiova si sustine ca ii este rusine ca face parte din acest partid. Solomon a fost eliberat din inchisoare pe 8 septembrie si este acuzat de primirea unei mite de 50.000 de euro. Preda a declarat, duminica, la Europa FM, ca nu se identifica cu acest tip de prezenta politica.

"Va spun sincer ca nu ma identific in nici un fel cu un asemenea tip de biografie si cu un asemenea tip de prezenta politica. Mi-e rusine ca sunt in PDL auzind ca acest partid aplauda pe cineva care este trimis in judecata",


Europarlamentarul este de parere ca PDL trebuie sa stabileasca aliante doctrinare clare cu formatiunile din aceeasi familie politica, precum UDMR, PNT-CD si alte formatiuni ale minoritatilor. Totodata, considera Preda, trebuie redeschis dialogul cu PNL.

"Daca nu facem asta vom suferi o marginalizare cronica pe scena politica romaneasca pentru ura acumulata in ultimii ani, in tabara PSD-ista, in tabara PNL-ista, as zice chiar si-n tabara UDMR-ista la adresa PDL ne va marginaliza profund. Trebuie sa incepem o reconstructie solida a propriilor noastre structuri si acestei zone de dreapta pe care vrem sa ne-o asumam. Nu putem incadra singuri dreapta. Asta e clar. E o prostie. Cine crede ca vom putea incadra singuri dreapta si ne vom putea uita cu dispret si la PNL si la UDMR si la saracii taranisti si la aceste formatiuni ale minoritatilor, se insala! Este o proba de infatuare care isi va gasi repede deznodamantul", a mai spus Cristian Preda.

Foto: Intactimages

Premierul bulgar, despre Schengen: Romania si Bulgaria trebuie sa ceara sprijin PE... Crin Antonescu: "Basescu a fost adus la putere de lacomia, clientela si demagogia PSD"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x