Antena Căutare

Guvernul si-a asumat raspunderea pe Legea educatiei

Premierul Emil Boc a anuntat, marti, ca Guvernul a decis sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru Legea educatiei. Procedurile urmeaza sa inceapa cu ziua de miercuri.

"Decizia Guvernului este urmatoarea: Guvernul a decis sa-si asume raspunderea pe legea educatiei nationale. Ce inseamna asta in termeni concreti? Aceasta lege fie este acceptata de catre Parlament si-si urmeaza parcursul legislativ spre monitorul oficial, fie daca este depusa motiune de cenzura si este acceptata, Guvernul pleaca acasa", a declarat, intr-o conferinta de presa, Emil Boc.

"Este extrem de important pentru educatie si orice zi care trece afecteaza sansele elevilor de a beneficia de un sistem educational modern", a mai declarat Boc.

Printre noutatile prevazute in noua Lege a educatiei se numara reducerea numarului de ore si conceperea unei programe care sa acopere doar 75% din timpul necesar invatarii. Orele ar urma sa scada de la o medie de 25, in cazul invatamantului primar, la o medie de 20 si de la 30, in cazul celui universitar, la 25.

O alta noutate consta in faptul ca universitatile vor primi calificative, in functie de preformante.
"Asistam la o mutatie definitiva la un invatamant centrat pe competenta", a mai precizat Emil Boc.

PSD nu participa la consultari pana cand Traian Basescu nu contramandeaza invitatia pentru UNPR... Vasile Blaga, candidat la sefia PDL?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x