Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Judecatorii Curtii Constitutionale motiveaza, astazi, decizia de invalidare a referendumului

Sase judecatori au votat pentru invalidarea referendumului. Adica exact numarul minim prevazut de lege. Magistratii nu si-au motivat decizia, dar o vor face astazi. Traian Basescu n-a comentat, deocamdata, verdictul. Totusi, inainte ca presedintele suspendat sa se poata intoarce la Palatul Cotroceni, decizia magistratilor trebuie citita si fata Parlamentului si apoi publicata in Monitorul Oficial.

Decizia judecatorilor Curtii Constitutionale este definitiva, dar nu are efect imediat. In mod legal, procedura se incheie prin citirea ei in Parlament si prin publicarea in Monitorul Oficial si in presa.

Cu ochii pe Romania, liderii Uniunii Europene avertizeza, insa, ca orice amanare ne va costa. “Daca aceasta decizie este confirmata, atunci as vrea sa va aduc aminte ce a spus presedintele Comisiei in ultima sa scrisoare catre premierul Ponta acum 11 zile. El cerea Guvernului si tuturor partidelor politice sa respecte decizia Curtii constitutionale, oricare ar fi ea”, a declarat Olivier Bailly, purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Victor Ponta a dat asigurari ca va respecta cererea liderilor europeni. Asta desi considera nedrept verdictul CCR.

De cealalta parte a baricadei, judecatorii care au anulat practic voturile exprimate la referendum se tem, acum, ca nu vor mai avea pace.

Referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu:

OFICIAL: Referendumul a fost invalidat! Traian Basescu se intoarce la Cotroceni!

Afla cine sunt cei noua judecatori care decid soarta Romaniei!

Crin Antonescu: "Raman in serviciul oamenilor. Cel care trebuie sa demisioneze este Basescu"

Victor Ponta: Decizia CCR privind referendumul va fi respectata, desi e nedreapta


foto: Intact Images

Recomandari