Antena Căutare

Kelemen Hunor: “Noi nu facem un joc de puzzle, lipim judete, dezlipim judete”

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, azi dimineata la Palatul Parlamentului, ca negocierile din coalitia de guvernare cu privire la reorganizarea administrativa a tarii se refera la mai multe zone cu probleme, nu doar la secuime.

In ceea ce priveste propunerea de reorganizare pe opt regiuni, liderul UDMR a declarat ca este mai indicata o varianta de mijloc. Varianta cu opt judete nu este acceptata de UDMR.

"Noi nu facem un joc de puzzle, lipim judete, dezlipim judete. Noi vorbim despre cateva principii si interese in senul bun al cuvantului si nu al baronilor", a declarat presedintele UDMR ca raspuns la oferta presedintelui Traian Basescu de a se forma judetul Harghita-Covansa-Mures plus Brasov, si care ar permite o mai buna reprezentare a maghiarilor decat daca la acest nou judet s-ar adauga si Sibiul.

Liderul UDMR a declarat ca vor continua consultarile in interiorul partidului pe aceasta tema, dorindu-se atat pastrarea unei stabilitati politice, cat si gasirea unei solutii de compromis care sa respecte interesele comunitatii maghiare din Romania.

Pana la aflarea compomisului, Kelemen a aruncat iar doua amenintari voalate din partea Uniunii: liderii din teritoriu sunt de acord, in ultima instanta, cu organizarea de referendumuri locale in privinta reorganizarii, iar, intrebat despre posibilitatea iesirii UDMR de la guvernare, liderul Uniunii a spus scurt "orice este posibil".

"Vineri vom discuta cu colegii din judete, majoritatea mare spune ca e bine sa facem referendumuri, dar problema e cum pui intrebarea si cum il faci, discutand cu colegii in marea majoritate a judetelor exista o tendinta de a accepta aceste referendumuri", a aruncat Kelemen Hunor ultima carte de a bloca reorganizarea in 8 judete propusa de Basescu. In conditiile procentelor majoritare detinute de etnia maghiara in judetele respective, nici nu e greu de imaginat care ar fi rezultatul unor astfel de referendumuri locale, cu atat mai mult cu cat aceasta idee a UDMR se regaseste si la nivelul opozitiei, care deja incearca in teritoriu, in structurile judetene pe care le controleaza, adoptarea de hotarari privind organizarea de astfel de referendumuri.

Ideea unor referendumuri locale este insa una neagreata de presedintele Basescu, el reafirmandu-si aceasta pozitie foarte clar la consultarile cu opozitia de marti de la Cotroceni.

Citeste si Jurnalul!

Victor Ponta, chemat la ANAF cu declaratiile de venit pe 2007 si 2008... SPECIAL: Venituri nesimtite pentru smecherii regimului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x