Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Parker

De ce nu avea Klaus Iohannis mască la Bruxelles? Motivația președintelui României stârnește revoltă în mediul online

Imagini cu preşedintele Klaus Iohannis fără mască la evenimentul european au devenit virale. Şeful statului şi-a atras critici încă de la sosirea la Bruxelles, când a coborât din maşină fără să poarte masca de protecţie, deşi în jur, toată lumea respecta regulile sanitare

Nici măcar la discuţiile cu liderii europeni, preşedintele român nu şi-a adus aminte că purtarea măştii este obligatorie în spaţii închise. Asta deşi în ţară, Klaus Iohannis ne aminteşte de această normă la fiecare declaraţie publică.

Este a doua gafă a unui oficial român, după ce premierul Ludovic Orban a fost surprins de ziua lui fără mască.

Administrația Prezidențială motivează: Masca ar fi fost obligatorie

Masca ar fi fost obligatorie la întâlnirea liderilor de la Bruxelles. Însă, explicația i-a nemulțumit și mai mult pe români, mai ales că singurul care nu avea nasul și gura acoperite a fost președintele României, Klaus Iohannis.

”În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, precum și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor patru zile și patru nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți liderieuropeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, spune Administrația Prezidențială.

Recomandari