Antena Căutare

Orban dă cărțile pe față! Care este adevărul din spatele recordului de 994 de noi cazuri de COVID-19! „E nevoie de un ordin de ministru!”

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, marți, că este nevoie de un ordin de ministru, pentru a fi adoptat un nou „tip de raportare” al numărului de noi cazuri de coronavirus în țară, în contextul în care ultima raportare arată un nou record: 994.

Orban dă cărțile pe față! Care este adevărul din spatele recordului de 994 de noi cazuri de COVID-19! „E nevoie de un ordin de ministru!”
Orban dă cărțile pe față! Care este adevărul din spatele recordului de 994 de noi cazuri de COVID-19! „E nevoie de un ordin de ministru!”

Premierul a făcut declaraţia la finalul videoconferinţei cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare, desfăşurată la Ministerul Sănătăţii, în urma intrării în vigoare a noii legi a carantinei şi izolării - Legea 136/2020.

„Împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu domnul ministru Tătaru am constatat necesitatea câtorva ordine care trebuie emise. Ordinul privitor la funcţionarea centrelor de diagnostic, ordin, care, să cuprindă, pe de-o parte, obligativitatea noului tip de raportare.

Se ştie că în lege există un articol care stabileşte schimbarea sistemului de raportare, adică menţionarea în mod distinct a cazurilor de persoane care sunt diagnosticate prima oară, sunt diagnosticate pozitiv, şi prezentarea separată a persoanelor care sunt retestate, cu diagnosticul pe care-l au, fie pozitiv, fie negativ”, a declarat prim-ministrul.

De altfel, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că între cazurile raportate „sunt și testările pentru cei care sunt internați, sunt și testările pentru cei noi din anchetele epidemiologice, sunt și testările pentru cei care vor să plece în concediu și își fac acele testări la cerere”. Mai multe detalii, AICI!

Orban vrea prioritizarea testării pentru coronavirus

Premierul a mai declarat că este nevoie de o anumită prioritizare în privința testării pentru noul coronavirus.

„De asemenea, o anumită prioritizare în ceea ce priveşte testarea, în care prioritate la testare trebuie să se acorde persoanelor care necesită testarea, pentru care este necesară testarea, în baza protocolului de evaluare. Abia după aceea să fie testate persoanele, de exemplu, care vor să călătorească în alte scopuri, scopuri turistice şi care au nevoie de un rezultat.

De asemenea, să existe o diferenţiere clară între cei care necesită testarea, că au simptome, că se încadrează în cadrul protocolului de testare, şi cei care solicită testarea din alte motive", a spus Orban.

Orban, declarație de ultim moment! Ce se va întâmpla cu cei peste 4.000 de români care au ieșit din spital cu COVID-19 sau nu s-au internat

Orban: Un ordin de ministru va viza desfășurarea anchetelor epidemiologice

Prim-ministrul a mai spus că un alt ordin de ministru va viza desfășurarea anchetelor epidemiologice.

„Am discutat despre un aspect extrem de important în cadrul bătăliei anti-COVID, şi anume derularea anchetelor epidemiologice. Am hotărât împreună cu domnul ministru Tătaru că va fi emis un ordin care să stabilească foarte clar procedurile din momentul în care o persoană este diagnosticată pozitiv, cum se dispune ancheta epidemiologică, care e termenul de efectuare a anchetei epidemiologice, cel mai probabil 24 de ore, măsurile care se dispun privitoare la persoanele care au intrat în contact cu persoana care a fost diagnosticată ca fiind infectată cu coronavirus", a explicat Orban.

Premierul a mai spus că discuţiile de la Ministerul Sănătății au vizat şi amănunte de îmbunătăţire a comunicării dintre Direcţiile de Sănătate Publică şi spitale, centrele de diagnostic.

Orban, declarație de ultim moment! Ce se va întâmpla cu cei peste 4.000 de români care au ieșit din spital cu COVID-19 s... De ce nu avea Klaus Iohannis mască la Bruxelles? Motivația președintelui României stârnește revoltă în mediul online...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x