Antena Căutare

Ludovic Orban, informații noi despre amenzile date în timpul stării de alertă: „Dacă cineva nu va respecta, putem!”

Ludovic Orban a anunțat când se vor putea aplica amenzi, pe timpul stării de alrtă.

Ludovic Orban, informații noi despre amenzile date în timpul stării de alertă

Profimedia

Premierul Ludovic Orban a afirmat că Guvernul va lansa o campanie de informare privind măsurile care trebuie respectate de cetăţeni în această perioadă şi de abia după această perioadă, dacă oamenii nu vor respecta regulile, vor putea fi date şi amenzi.

„Guvernul va lansa o campanie de informare publică cu privire la toate măsurile sanitare şi de securitate în muncă care trebuie respectate pentru a feri cetăţenii de riscul infectării.

O perioadă de timp recomandarea pe care am dat-o către forţele de ordine este aceea de a informa, de a solicita respectarea regulilor. În fiecare domeniu de activitate va exista o reglementare specifică care va trebui cunoscută întâi şi abia apoi respectată.

Citește și:

Noua declarație pe proprie răspundere, necesară pentru ieșirea din localitate, a fost deja modificată. Cum arată noua versiune

Ca atare, în prima parte, mai ales cu portul măştii, cu triajul la intrarea în instituţii sau în companii, aceste reguli practic vor fi transmise cetăţenilor să le cunoască, transportul public, vor fi nişte condiţii care au şi fost emise prin ordin comun.

După această perioadă de informare, dacă cineva nu va respecta, putem să dăm şi amenzi, dar deocamdată să fie corect informaţi oamenii”, a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Sebeş, judeţul Alba.

Întrebat dacă cineva poate merge pe malul mării sau la munte să se plimbe, premierul a spus: „Dacă vă încadraţi la motivele de deplasare în afara localităţii prin ceea ce declaraţi nu vă amendează nimeni şi aveţi deplina libertate să ieşiţi din localitate”.

Citește și:

Alexandru Rafila, anunț de maximă importanță pentru români. Ce se va întâmpla, de la începutul lunii iunie: „Va fi la nivel național și regional”

Ludovic Orban, despre redeschiderea teraselor

Ludovic Orban a mai afirmat că îi îndeamnă pe cetăţeni să respecte toate regulile care au fost luate pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor. El a precizat că terasele s-ar putea deschide din 1 iunie.

„Îi îndemn pe cetăţenii români să respecte toate regulile, toate normele care le-am stabilit, că nu le-am făcut că aşa am vrut noi. Toate aceste norme sunt instituite, nu numai în România, ci în foarte multe ţări, tocmai pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor, pentru a reduce riscul de răspândire a virusului.

Intenţia noastră este aceea de a relaxa gradual, bine gândit, pe baza unor evaluări de risc epidemiologic foarte bine puse la punct toate restricţiile.

În măsura în care, până la data de 1 iunie, nu vom înregistra o creştere semnificativă a numărului de cazuri, vor urma următoarele măsuri de relaxare pe care le-am gândit şi acestea în funcţie de evaluările de risc epidemiologic.

Citește și:

16.000 de „nebuni” vor să fie infectați cu noul coronavirus. Sunt convinși că sunt eroi: „Hai odată! Nu mai avem timp de pierdut!”

Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai, dar mai ales că se va face vreme frumoasă, în condiţiile în care putem să găsim nişte soluţii ca să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase.

Şi în măsura în care oamenii se comportă responsabil, în măsura în care oamenii respectă regulile, înţeleg care sunt metodele de transmitere a virusului şi iau atitudinea corectă pentru a se proteja sau pentrui a-i proteja pe ceilalţi, uşor, uşor o să revenim la normalitate”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Întrebat dacă persoanele care au plătit amenzile declarate neconstituţionale vor primi banii înapoi, premierul a răspuns: „Suntem în analiză pentru a găsi o soluţie legată. Când vom găsi această soluţie legală, o vom anunţa public”.

Barna: Tema unei moţiuni de cenzură e una de dat ochii peste cap la televizor de către vechea clasă politică. Din punctu... Marcel Vela, reacție fermă după prima zi de relaxare a măsurilor. Ce trebuie să se întâmple, în perioada următoare: „Băt...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x