Antena Căutare

Marko Bela: "Ii sustin pe cei care spun ca nicio comparatie cu Kosovo nu e potrivita pentru noi"

Presedintele UDMR, Marko Bela a declarat ca este de acord cu cei care spun ca situatia din Kosovo nu se compara cu ceea ce se intampla in Romania. Bela a explicat si la ce se refera formatiunea pe care o reprezinta cand vorbeste despre autonomie. Liderul UDMR sustine ca partidul sau "opteaza pentru instrumentele politice in rezolvarea acestei probleme" si nu pentru a iesi in strada.

"Sunt de acord cu cei care spun ca nicio comparatie cu Kosovo nu e potrivita pentru noi. In Kosovo a avut loc o tragedie in anii '90. Suntem singura formatiune care am fost de acord cu proclamarea independ Kosovo, dar numai pentru ca nu mai era o alta solutie. Noi de fapt de la inceputul anilor 90 am ales o alta cale, lupta etnica introdusa in viata politica, am zis ca toate divergentele trebuie sa fie discutate in Parlament"




"Am afirmat ca in cazul maghiarilor din Romania este nevoie de mai multe forme de autonomie, una dintre acestea - autonomia culturala pentru cei care traiesc separat. In cazul tinutului Secuiesc optam pentru o autonomie mai larga administrativa, pentru ca exista o componenta etnica aparte. Autonomia nu poate sa mearga pana la guvernare. Divergentele cu cei care propun iesirea pe strada se refera si la scopuri, partial, dar as afimra ca in primul rand este vorba de diferenta mijloacelor. UDMR opteaza pentru instrumente politice catre rezolvarea acestor probleme"
Cezar Coraci: S-a discutat despre un nou imprumut de la FMI, pentru investitii... Surse: Guvernul ia in calcul rationalizarea salariilor si pensiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x