Antena Căutare

Membru CNA, cu pistolul pe masa in timpul unei sedinte la Senat

Incident la sedinta Comisiei de Cultura. Membru Consiliului National al Audiovizualului, Constantin Dutu, a scos un pistol pe masa in timpul unei sedinte la Senat.

UPDATE 16.00: Constantin Dutu, care a venit cu un pistol de jucarie la sedinta Comisiei de Cultura, detine, ca membru al CNA, o functie prevazuta a fi exceptata de la controlul antitero care se face la intrarea in Parlament, a declarat purtatorul de cuvant al SPP, Bogdan Onea.



"Regulamentul privind ordinea si siguranta in Palatul Parlamentului prevede pentru anumite categorii de persoane accesul fara a fi supuse filtrului de control antiterorism. Domnul Constantin Dutu, membru al CNA, detine o functie prevazuta a fi exceptata controlului antitero. Are o functie asimilata secretarului de stat", a precizat Onea.

Dupa cateva minute, Dutu a spus ca a fost vorba de o farsa si ca a venit cu un pistol de jucarie.

Gluma lui membrulului CNA nu a fost gustata de cei prezenti in sala, iar presedinta comisiei, Raluca Turcan, a suspendat sedinta si i-a cerut acestuia sa paraseasca sala.

"Am fost calomniat. Daca ai permis poti sa mergi oriune cu pistolul. Asta nu e o arma adevarata e una de jucarie. Am adus pistolul sa il vada domnul Sergiu Nicolaescu", a spus Dutu la iesirea din sala de sedinte.

Dutu a vrut sa-si dovedeasca astfel nevinovatia, dupa sesizarea depusa la comisiile de cultura care cerea sa se analizeze o eventuala incompatibilitate a lui Dutu, cum ca ar fi avut condamnari penale in Romania si Italia.

Presedinta Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, a declarat, dupa incident, ca gestul de a scoate un pistol in sedinta comisiilor este unul "evident deplasat, care caracterizeaza si partidul care l-a propus pe dl Dutu, sa nu uitam ca el provine din PRM".


"Parlamentul Romaniei nu e loc de mascadrada, nu e loc de circ, unde sa vii cu arme adevarate sau de jucarie", a continuat ea.

Intrebata daca a fost speriata cand a vazut pistolul, Raluca Turcan a raspuns: "Cand un om care a fost invitat pentru ca exista suspiciunea unor condamnari penale evident ca starea nu este una placuta".

"Nici macar dl Sergiu Nicolaescu, care are o vasta experienta in armele reale sau nu, nu si-a putut da seama decat in momentul in care l-a luat in mana si la verificat".

Constantin Dutu, care a fost propus de PRM pentru functia de membru in CNA, in mandatul 2006-2012, spune insa ca motivul convocarii sale consta in faptul ca o membra a PDL ii doreste postul din Consiliu.

Basescu, la RRA: Sunt disponibil oricand sa prezint provenienta averii mele... Victor Ponta, chemat la ANAF cu declaratiile de venit pe 2007 si 2008...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x