Antena Căutare

"Metoda Anastase", folosita la Bruxelles impotriva presei

Conflictul dintre Traian Basescu si presa, plus opozitie, a fost mutat in Parlamentul European (PE), unde ieri, in Comisia pentru Petitii, la fel ca in Parlamentul Romaniei, opozitia a parasit sala de sedinta in momentul votului, protestand fata de respingerea de popularii europeni (PPE) a petitiei privind incalcarea libertatii presei in Romania.

Comisia PETI a dezbatut petitiile inaintate de sindicatele presei romane in legatura cu includerea presei in strategia de securitate a CSAT la capitolul "vulnerabilitati la adresa sigurantei nationale".

Presedintia si PDL s-au pregatit temeinic pentru audieri, fiind deplasata la Bruxelles o echipa de sustinatori ai strategiei CSAT, formata din Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedintiei, Bogdan Manoiu, consilierul prezidential pentru Afaceri Europene si directorul Directiei Juridice si MAE.

PDL si-a trimis la comisie cei mai vocali europarlamentari: Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Cristian Preda, ba chiar si pe Elena Basescu, desi aceasta nu a luat cuvantul, folosind pentru comunicare in timpul sedintei numai SMS-urile.

Toata aceasta echipa s-a straduit sa convinga Comisia PETI a Parlamentului European ca cele doua televiziuni de stiri din Romania, Antena 3 si Realitatea TV, reprezinta, prin intreaga lor activitate, o amenintare la adresa sigurantei nationale, justificandu-se astfel includerea presei in categoria vulnerabilitatilor statului. Lui Theodor Stolojan i-a revenit misiunea sa aduca la cunostinta parlamentarilor europeni cine sunt patronii celor doua televiziuni si cu ce se ocupa acestea.

In raportul inaintat comisiei, fostul premier a scris ca "Antena 3 si Realitatea nu sunt victime, ci parte a problemei. Campania lor vicioasa anti-Basescu si anti-Guvern este un fapt incontestabil. Genul de jurnalism pe care il promoveaza este un pericol foarte serios la adresa standardelor etice si o tentativa fatisa de manipulare a opiniei publice".

"Paragraful referitor la presa din strategia de securitate se refera la santajul politic si linsajul unor personaje operate de principalele trusturi media", a explicat Stolojan, acompaniat de colegii sai care au incercat sa arate ca nu exista o problema cu presa in intregimea ei. Ba dimpotriva, dupa cum au spus Traian Ungureanu, Valeriu Turcan si Cristian Preda, dovada suprema a libertatii presei in Romania este faptul ca Basescu a pierdut un proces de calomnie cu un jurnalist. Valeriu Turcan a aratat ca "in strategia de securitate se recunoaste o problema, nu se impun restrictii", el spunand ca in Romania libertatea de exprimare este garantata.

Tot articolul, in Jurnalul National

Propunere: Examinare psihologica obligatorie pentru demnitari! Spune-ti parerea!... Cezar Preda: "Duelul intre prostanaci" pune puterea in situatii "complet idioate"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x