Antena Căutare

Ungureanu: Hotararea de Guvern privind infiintarea liniei de limba maghiara la UMF Tg. Mures va fi aprobata maine in prima lectura

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu, presedintele UDMR, Hunor Kelemen, vicepremierul Marko Bela si ministrii Educatiei, Justitiei si Finantelor Publice au avut luni o intrevedere la Palatul Victoria, in cadrul careia au convenit asupra hotararii de guvern privind UMF Targu Mures.

In urma intrevederii s-a convenit ca hotararea de Guvern privind infiintarea unei linii de limba maghiara la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, sa fie aprobata maine de Guvern in prima lectura. Proiectul va ramane apoi in dezbatere timp de 10 zile.


Decizia a venit in urma unor discutii intre ministrul Ungureanu si liderii UDMR si PDL.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca pe ordinea de zi a sedintei de marti a Guvernului a fost introdus proiectul hotararii de guvern solicitat de UDMR, act normativ prin care este completata HG 966/2011 pentru aprobarea nomenclatorului domeniilor si al specializarilor/programelor de studii universitare.

"Proiectul a fost deja trimis spre avizare la Ministerul Justitiei, Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior si Consiliul Legislativ, iar ministrii vor primi documentul direct in sedinta de guvern", au aratat sursele citate. Actul normativ ii are drept initiatori pe vicepremierul Marko Bela (UDMR) si ministrul Educatiei, Catalin Baba.

Hotararea de guvern a fost introdusa luni seara pe ordinea de zi, completata in premiera cu o categorie denumita "proiecte urgente", astfel incat sa nu existe o lista suplimentara, conform solicitarii premierului Ungureanu.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a revenit, luni seara, la Guvern pentru a se asigura ca proiectul hotararii privind infiintarea unei linii maghiare de invatamant la UMF Targu Mures va fi inclus pe ordinea de zi a sedintei de marti a Executivului in forma convenita imediat dupa reuniunea coalitiei.

Sedinta de luni a Camerei Deputatilor a inceput cu o intarziere de 40 de minute, in absenta parlamentarilor UDMR si ai opozitiei.

foto: Intact Images

Calin Popescu Tariceanu: "Majorarea salariilor cu 15% este o pacaleala marca Traian Basescu!"... Expertiza grafologica: Rodica Stanoiu a semnat note informative la Securitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x