Antena Căutare

Mihai Voicu a cerut trimiterea Politiei la Ridzi acasa sa verifice daca are nevoie de concediu medical

Reprezentantii liberali au facut caz la ultima sedinta a Biroului Permanent al Camerei Deputatilor pe tema prezentei deputatei Monica Iacob-Ridzi la votul dat pentru noul judecator la Curtea Constitutionala. Constatand ca parlamentarul PDL a absentat la sedinta motiunii de cenzura, liberalul Mihai Voicu si-a adus aminte ca Biroul Permanent al Camerei are dreptul sa verifice la domiciliul acesteia daca este sau nu in concediu medical. El a cerut ca Politia si Casa de asigurari de sanatate Hunedoara sa se deplaseze la domiciliul lui Ridzi pentru a verifica starea de sanatate a acesteia. Democrat-liberalii au sarit rapid in apararea colegei lor, reprosandu-i lui Voicu ca face confuzie intre concediul medical si cel de maternitate in care se afla Ridzi.

"Daca doamna Monica Iacob Ridzi se afla in concediu medical, va cer in mod oficial sa sesizati politia si Casa de asigurari de sanatate Hunedoara, pentru ca banuiesc ca legea aceea cu oamenii care trebuie sa fie acasa in timpul concediului medical este valabila pentru toti cetatenii Romaniei", a propus Voicu, conform stenogramei de sedinta a conducerii Camerei de miercuri.

Deputatul PDL, Gheorghe Albu i-a atras atentia ca una este concediu medical, alta cel de maternitate. "Nu este concediu medical pentru boala, ci este concediu pentru ingrijire copil; asta nu inseamna ca esti acasa bolnav, daca este pentru ingrijire copil, nu trebuie sa stai legat in casa. Asa cred. Ea nu este bolnava, Doamne fereste!" a replicat Albu.

Voicu nu a dezarmat si a apreciat ca Ridzi ar trebui sa vina atunci la audieri la comisia juridica de vreme ce conditia fizica ii permite sa voteze pentru noul judecator al CCR.

"Atunci, daca lucrurile stau asa, este momentul sa o invitam la Comisia juridica pentru audiere cu privire la perchezitia informatica, pentru ca daca a putut sa vina la doua noaptea la un vot, banuiesc ca poate veni si la o ora decenta la Comisia juridica", a comentat ironic parlamentarul liberal.

Procurorii DNA au cerut in februarie ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului PD-L Monica Iacob Ridzi in vederea inceperii urmaririi penale intr-un al doilea dosar privitor la o licitatie pentru achizitia de calculatoare si laptopuri. Procedura a fost amanata sarcina deputatei in cauza care a nascut recent un baietel si se afla in prezent in concediu de maternitate.

Marko Bela confunda Romania cu Ungaria: Vicepremierul ungar se afla la Bucuresti in prima vizita oficiala "in Ungar... Ioan Oltean: Teo Trandafir trebuie exclusa din partid, s-a crezut la "Teo show"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x