Antena Căutare

Mircea Geoana: "Preferatii de la Budapesta nu sunt cei de la UDMR"

Mircea Geoana a declarat, luni la TVR, ca UDMR-ul este sub mare presiune si asta pentru ca "Preferatii de la Budapesta nu sunt cei de la UDMR". Reactia vine dupa ce presedintele UDMR, Marko Bela a declarat ca Mircea Geoana trebuie sa plece de la presedintia Senatului, dupa ce Comisia pentru Invatamant a Senatului s-a intrunit impotriva regulamentului.


"Au comis un abuz foarte mare. Ceea ce au facut este neregulamentar, iar daca parlamentarii nu-si respecta regulamentele, este un abuz foarte grav. Probabil o sa distruga ideea de parlamentarism si de Parlament insusi. Vehementa cu care au eliminat orice imbunatatire a Legii Educatiei e ingrijoratoare si inseamna ca cei din opozitie, pe altarul unor scopuri politicianiste, vor sa sacrifice relatiile interetnice si relatiile romano-maghiare din ultimii 20 de ani", a subliniat Marko Bela.

Liderul UDMR s-a aratat nemultumit de faptul ca membrii Comisiei pentru Invatamant au transmis, luni dimineata, catre Biroul Permanent al Senatului raportul privind Legea Educatiei Nationale, care prevede ca elevii apartinand minoritatilor nationale de la gimnaziu si liceu sa invete Istoria si Geografia in limba romana.

Potrivit secretarului comisiei, Nicolae Robu (PNL), ca urmare a deciziei comisiei de invatamant, elevii apartinand minoritatilor nationale ar urma sa invete in aceleasi conditii ca si in actuala Lege a invatamantului, adica in sistemul de invatamant primar vor putea studia dupa manuale in limba materna, insa, in ciclul gimnazial si in cel liceal.

Vezi declaratiile pe Hotnews.ro

Emil Boc: Economia Romaniei se va relansa, in 2011. Exista semne!... Ponta: Inamicii nostri sunt Traian Basescu si PDL...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x