Antena Căutare

Noua Lege a notarilor publici, adoptata de Guvern

Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Justitiei, proiectul de modificare a Legii 36/1995 a notarilor publici si a activitatii notariale.

Noua lege elimina conditia cetateniei romane pentru accesul in profesie, putand deveni notar public orice persoana care are cetatenie romana sau cetatenia unui alt stat UE, al Spatiului Economic European sau elvetiana.

De asemenea, actul normativ urmareste consolidarea integritatii profesiei, prin modificarea dispozitiilor referitoare la incompatibilitatile stabilite pentru notarii publici, si largirea sferei raspunderii disciplinare, prin introducerea de noi abateri disciplinare pentru notari.

Mai mult, daca un notar isi pierde buna reputatie, conform noii legi, acesta isi poate pierde functia. Iar limita de varsta pentru exercitarea meseriei de notar a fost stabilita la 70 de ani, cu posibilitatea prelungirii in anumite conditii.

Foto: Intactimages

Dan Voiculescu: Basescu trebuie suspendat, demis si, probabil, internat pentru a-si redobandi echilibrul... Antonescu: Nu noi am baut frateste cu Voronin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x