Antena Căutare

Ludovic Orban, atac la adresa PSD, înaintea votului pentru învestirea noului Guvern! „E un boicot jenant! Sunt sigur că...”

Ludovic Orban, prim-ministrul desemnat, a declarat că PSD face „un boicot jenant” al votului pentru învestirea noului Guvern. S-a declarat, însă, încrezător că suficienți prlamentari vor vota pentru noul cabinet. 

„Sunt sigur că va există o majoritate a parlamentărilor care vor pune interesul României pe primul loc și vor renunța la boicot. E un boicot jenant ce face PSD-ul. Acest gest arată dispreț față de o instituție fundamentală a statului. Aștept cu încredere că un număr cât mai mare de parlamentari din afară grupurilor cu care am semnat acorduri, să vina să-și exercite dreptul de vot și să dea României un guvern responsabil, pregătit să se apuce de treabă din prima zi”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban s-ar baza în continuare pe 238-243 de voturi. Are nevoie de 233 de voturi pentru a fi învestit.

Viorica Dăncilă l-a criticat din nou pe prim-ministrul desemnat Ludovic Orban, înainte ca parlamentarii să se reunească în plen, luni, de la ora 14.00, pentru a vota învestirea noului Guvern.

Ea a spus că premierul desemnat ar fi trebuit să vină cu alte propuneri în locul celor trei miniștri respinși la audierile din comisii.

Articolul continuă după reclamă

Premierul demis a susținut că, după ce au venit cu un program „improvizat”, Orban și Klaus Iohannis insistă să instaleze o echipă „improvizată”.

„Vedem cum Guvernul propus de domnii Iohannis și Orban pornește cu stângul. Ne aflăm în fața unei premiere în sens negativ, prin faptul că se cere Parlamentului votul de învestitură pentru o echipă din care nu mai puțin de trei dintre miniștri desemnați au fost respinși la audierile din comisiile de specialitate. Chiar dacă regulamentul a activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului prevede că avizul motivat al acestor comisii este unul consultativ, este o problemă de responsabilitate asumată, cu privire la potențialul miniștrilor propuși de a gestiona portofoliul la care aspiră.

Am toată încrederea în evaluarea comisiilor de specialitate și consider că avizul negativ dat în cazul a trei miniștri propuși pentru portofolii importante, respectiv Finanțe, Muncă și Dezvoltare, ar fi trebuit să îi dea de gândit domnului Orban și să vină cu alte propuneri”, a spus Viorica Dăncilă, l

Ups! S-a încurcat în vorbe! Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă! „Lupt împotriva unei țări în care să...”... Orban: V-am prezentat estimarea pe care am făcut-o în urma negocierilor, îmi păstrez aceeaşi estimare între 237 şi 243 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x