Antena Căutare

PDL a rugat PNL sa-i "imprumute” un candidat pentru Primaria Baia Mare

Dupa ce USL a anuntat ca deputatul Catalin Chereches este candidatul aliantei la alegerile din 8 mai pentru primaria orasului Baia Mare, si in plus ca UDMR Maramures a semnat ieri un protocol de sustinere al aceluiasi candidat al Opozitiei, PDL a intrat intr-o criza majora, pentru ca pur si simplu nu are candidat la primarie.

Presedintele PDL Maramures, Mircea Man, se angajase personal in fata premierului Emil Boc ca va castiga alegerile de la Baia Mare, convingandu-l pe deputatul Chereches, cel mai bine cotat de sondaje, sa candideze din partea democrat-liberalilor.

Cum insa nu a reusit acest lucru, liderul PDL Maramures a apelat la o strategie disperata si l-a sunat in miez de noapte pe presedintele PNL Maramures, Radu Stef, rugandu-l sa imprumute democrat-liberalilor un candidat de pe lista liberalilor. Este vorba despre Vasile Barbul, city manager al orasului Baia Mare, unul dintre liberalii locali cotat cu ceva sanse de sondajele de opinie.

Contactat de Jurnalul National, presedintele PDL Maramures, Mircea Man, a confirmat ca l-a "cerut" pe liberalul Barbul cu "imprumut". "Noi ne-am aratat disponibilitatea la negocieri, sa punem un candidat care sa provina chiar de la ei si nu ascund ca Barbul era cea mai buna varianta pentru chestia asta. Noi sa ne facem ca nu stim ca e de la PNL si ei sa se faca ca nu e al lor", a explicat, halucinant, Mircea Man.

Acesta sustine insa ca liberalii au refuzat sa accepte aceast transfer de candidati, si ca "PDL va merge pe drumul lui". Drumul PDL presupune insa tot un candidat luat de la Opozitie. Mircea Man spune ca maine va fi anuntat candidatul partidului, dar acesta "nu va fi de la PDL cu carnet de membru". "Va fi al nostru, dar nu cu carnet. Nu ma voi duce in alegeri cu un membru cu vechime, vom face o derogare", a explicat presedintele PDL Maramures. Potrivit informatiilor noastre, candidatul PDL este unul de la PSD, in persoana lui Mircea Dolha, actual viceprimar al orasului Baia Mare, exclus de curand din partidul lui Victor Ponta.

PDL mai are o varianta disperata de a impiedica victoria USL la alegerile pentru Baia Mare, varianta luata in calcul de conducerea de la Bucuresti. Este vorba despre anularea alegerilor si prelungirea interimatului asigurat de UDMR pana la alegerile la termen din 2012.

Citeste si Jurnalul

FOTO: Intact Images

USL va depune doua motiuni impotriva guvernului Boc... Elena Udrea muta Valea Prahovei in Bucegi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x