Antena Căutare

PDL continua sa-si puna singur piedica. Un nou episod din seria "Camera Derutatilor"

PDL continua sa-si puna singur piedica. Un nou episod in care democrat-liberalii au votat impotriva propriilor interese s-a petrecut in sedinta Birourilor permanente ale celor doua Camere in care s-a stabilit calendarul motiunii de cenzura si al angajarea raspunderii Executivului pe Legea educatiei.


Sedinta Birourilor permanente a fost condusa de presedintele Senatului, Mircea Geoana, care a solicitat votul pentru prezentarea motiunii pe 20 octombrie, cu dezbatere si vot pe 27 octombrie, si stabilirea datei pentru asumarea raspunderii guvernamentale pe 28 octombrie. Propunerea sa a fost votata in unanimitate.

Dupa vot, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase a intervenit, surpinsa: "Stati o clipa, ce-ati supus la vot?", "Miercuri, la orele 11.00 plen reunit", a raspuns Mircea Geoana. "Dezbaterea?", a dorit clarificari Roberta Anastase, desi in practica parlamentara, de 20 de ani, dezbaterea motiunii a avut loc in aceeasi zi cu votul.

"Votul, miercuri, 27 octombrie 2010", explica Geoana. "Votul final?", intreaba Roberta Anastase, (motiunea de cenzura nu implica votul pe articole, ca in cazul propunerilor legislative - n.r.). "Votul final, miercuri 27 octombrie 2010, la orele 11.00", a explicitat Geoana.

Desi tardiv, Roberta Anastase are un punct de vedere ferm: "Noi suntem impotriva". In fata acestui argument, Mircea Geoana cere repetarea votului si Opozitia castiga cu 10 la 7, avand majoritatea in conducerea Legislativului. In final, Roberta Anastase considerand misiunea indeplinita cere incheierea sedintei: "Putem sa plecam la plen?".

Potrivit aceleiasi stenograme, parlamentarii au dezbatut, inainte de vot, faptul ca Guvernul si-a angajat raspunderea pe Legea educatiei pe care nu a retras-o din Senat. Comentariul lui Adrian Nastase este extrem de concluziv: "Suntem o tara de nebuni".

Precedentele ocazii in care parlamentarii PDL au votat impotriva propriului guvern, constient sau nu, s-au petrecut in marti in Camera Deputatilor, cand au votat o lege care prevedea reducerea TVA-ului la alimente la 5% si o alta care ridica pragul de neimpozitare al pensiilor la 2000 de lei.

sursa: Jurnalul.ro

Executivul amana proiectul prin care tinerii inteprinzatori pot primi 10.000 de euro... Traian Basescu: "Voi analiza legea privind scaderea TVA, dupa care voi decide daca o promulg sau nu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x