Antena Căutare

Alegeri Prezidențiale 2019. Campania murdară a PSD, declarată ilegală şi sancţionată de Biroul Electoral Central

Partidul Naţional Liberal (PNL) a transmis, vineri, că a avut câştig de cauză, în urma sesizării Biroul Electoral Central, faţă de ”o serie de materiale de propagandă electorală ale PSD, în care sunt reproduse invective, afirmaţii denigratoare şi acuzaţii nefondate bazate pe fake-news, dezinformare şi manipulare”. Potrivit liberalilor, BEC a dispus retragerea unor materiale electorale.

Alegeri Prezidențiale 2019. Campania murdară a PSD, declarată ilegală şi sancţionată de Biroul Electoral Central
Campania politică a Partidului Social Democrat a fost declarată ilegală și sancționată

”Campania murdară a PSD, declarată ilegală şi sancţionată de Biroul Electoral Central în urma sesizărilor PNL. Participarea la votul de duminică reprezintă, însă, cel mai eficient instrument pentru a sancţiona cea mai murdară campanie desfăşurată de PSD în ultimii 30 de ani”, a transmis, vineri, PNL, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că BEC a dispus retragerea machetelor electorale promovate de PSD în ziaruldeiaşi.ro, întrucât ”acestea încalcă legislaţia în vigoare prin difuzarea de informaţii denigratoare referitoare la candidatul PNL”.

De asemenea, a fost acceptată sesizarea împotriva primarului comunei Ţibăneşti, Aurica Cobuz (judeţul Iaşi), care ”a promovat pe reţelele de socializare materiale denigratoare şi mincinoase la adresa lui Klaus Iohannis şi a PNL”.

Totodată, Biroul Electoral Judeţean Argeş a interzis difuzarea a 2,7 milioane de pliante realizate la comanda de PSD, în care sunt lansate atacuri la adresa liderilor PNL şi a candidatului susţinut de PNL.

Articolul continuă după reclamă

Luni, PNL a sesizat BEC pentru a obliga PSD să îndepărteze "de urgenţă" materialele de propagandă electorale contrare atât ordinii de drept, cât şi moralităţii şi bunului simţ.

"Somăm PSD să nu mai distribuie cetăţenilor români broşurile care conţin informaţii vădit false şi defăimătoare la adresa lui Klaus Iohannis şi a Partidului Naţional Liberal", au transmis reprezentanţii PNL, care au mai cerut PSD să respecte legea şi deciziile BEC.

Sursa : news.ro

„Am luat-o cu căruța de la gară”. Cum și-a cunoscut Viorica Dăncilă socrii și de ce a fost certat soțul ei de părinți, a... PSD: Echipa lui Klaus Iohannis, un nou răspuns arogant transmis românilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x