Antena Căutare

Alegeri Prezidențiale 2019. Campania murdară a PSD, declarată ilegală şi sancţionată de Biroul Electoral Central

Partidul Naţional Liberal (PNL) a transmis, vineri, că a avut câştig de cauză, în urma sesizării Biroul Electoral Central, faţă de ”o serie de materiale de propagandă electorală ale PSD, în care sunt reproduse invective, afirmaţii denigratoare şi acuzaţii nefondate bazate pe fake-news, dezinformare şi manipulare”. Potrivit liberalilor, BEC a dispus retragerea unor materiale electorale.

Campania politică a Partidului Social Democrat a fost declarată ilegală și sancționată

”Campania murdară a PSD, declarată ilegală şi sancţionată de Biroul Electoral Central în urma sesizărilor PNL. Participarea la votul de duminică reprezintă, însă, cel mai eficient instrument pentru a sancţiona cea mai murdară campanie desfăşurată de PSD în ultimii 30 de ani”, a transmis, vineri, PNL, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată precizează că BEC a dispus retragerea machetelor electorale promovate de PSD în ziaruldeiaşi.ro, întrucât ”acestea încalcă legislaţia în vigoare prin difuzarea de informaţii denigratoare referitoare la candidatul PNL”.

De asemenea, a fost acceptată sesizarea împotriva primarului comunei Ţibăneşti, Aurica Cobuz (judeţul Iaşi), care ”a promovat pe reţelele de socializare materiale denigratoare şi mincinoase la adresa lui Klaus Iohannis şi a PNL”.

Totodată, Biroul Electoral Judeţean Argeş a interzis difuzarea a 2,7 milioane de pliante realizate la comanda de PSD, în care sunt lansate atacuri la adresa liderilor PNL şi a candidatului susţinut de PNL.

Luni, PNL a sesizat BEC pentru a obliga PSD să îndepărteze "de urgenţă" materialele de propagandă electorale contrare atât ordinii de drept, cât şi moralităţii şi bunului simţ.

"Somăm PSD să nu mai distribuie cetăţenilor români broşurile care conţin informaţii vădit false şi defăimătoare la adresa lui Klaus Iohannis şi a Partidului Naţional Liberal", au transmis reprezentanţii PNL, care au mai cerut PSD să respecte legea şi deciziile BEC.

Sursa : news.ro

„Am luat-o cu căruța de la gară”. Cum și-a cunoscut Viorica Dăncilă socrii și de ce a fost certat soțul ei de părinți, a... PSD: Echipa lui Klaus Iohannis, un nou răspuns arogant transmis românilor...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x