Antena Căutare

PNL isi face guvern din umbra

Conducerea PNL va anunta la sfarsitul lunii mai guvernul din umbra al partidului, imediat dupa constituirea tututor comisiilor de specialitate ale acestui partid.

Din acest guvern intern sunt slabe sanse sa faca parte un fost premier, precum Calin Popescu Tariceanu, sau ex-ministri ca Ludovic Orban, Tudor Chiuariu sau Cristian Adomnnitei.

De ce, explica chiar liderul partidului Crin Antonescu: partidul nu are nevoie sa aduca in atentia opiniei publice in aceste posturi personalitati controversate, banuite de coruptie, clientelism sau de incompetenta. Modelul dupa care Antonescu, impreuna cu restul conducerii PNL va face selectia viitorilor membri ai guvernului alternativ il constituie Andrei Marga: personalitate necompromisa din punct de vedere al imaginii si activitatii sale profesionale, foarte bine pregatit, eventual tanar si personalitate din afara partidului.

"La sfarsitul lunii mai vom anunta guvernul din umbra. Toata activitatea acestor oameni si comisii inseamna o monitorizare in interes public. Nu stiu daca se pot regasi Tariceanu si Orban. Nu am inca schema in momentul acesta si nu decid doar eu. Nu trebuie neaparat sa fie membri ai PNL putem sustine personalitati din domeniu" a declarat Antonescu, intrebat fiind daca membri ai fostului guvern liberal vor putea fi inclusi in guvernul din umbra.

Liderul PNL a precizat ca in acest moment relatia pe care o are cu Orban si Tariceanu este pur si simplu institutionala.

"Nu se regasesc in echipa actuala in sensul Birorului Politic al PNL, dar amandoi au functii importante, domnul Tariceanu este lider de grup la camera, iar domnul Orban este vicepresedinte. in rest, relatia este institutionala" a amintit Antonescu.

Presedintele liberal a facut succint si portretul omului ideal pentru un minister din umbra: sa nu fie o persoana asupra careia sa nu planeze deja suspiciuni de incompetenta, coruptie sau clientelism.
"Eu nu am in acest moment o lista ceea ce pot pune cu privire la aceasta varianta de guvern. Dorim sa propunem societatii romanesti oamenii fara banuieli de incompetenta, coruptie sau clientelism. Fara nici un fel de indoiala, Andrei Marga este varianta noastra pentru educatie. in rest intr-acolo bat, acesta este modelul, oamenii despre care sa nu se spuna, bun, iar e clica, gasca de la partid cu ceva schimbari", a subliniat Antonescu.

Liderul PNL a evitat sa dea nume cu cei pe care i-ar dori sa monitorizeze Justitia si Finantele. El s-a limitat sa arate partidul are multi specialisti pe domeniul financiar si ca ca ar prefera un tanar foarte bine pregatit pe Justitie, dar nu un Tudor Chiuariu, fost ministru numit intr-un moment tnsionat.

"La Justitie las locul liber. Mi-as dori un om tanar foarte tanar, dar foartebine pregatit. E un domeniu complicat. Un om tanar, un om putin legat de toate subteranele acestei lumi. in imaginarul popular, ministrul Justitiei este cel care imparte dreptate, ceea ce este neadevarat, de fapt este un administrator si un om care, in anumite imprejurari, poate face anumite cercetari, dar nu este justitie. Chiuariu a fost om bine pregatit, om bine intentionat aparut in fruntea acestui minister intr-un moment tensionat. A patit la fel ca Adomnitei pe Educatie, un om despre care au ramas doar anumite chestiuni mediatice care nu au absolut nici o legatura cu domeniul. Nu exclud deloc nici o personalitate independenta, dar trebuie sa o si gasim", a explicat Antonescu reticentele pe care le are in numirea unei persoane in acest sector delicat.

Promisiuni electorale / Niciun kilometru de autostrada, in 2010... Conflict de interese la nivel inalt! Legaturi primejdioase in tripleta Andreescu-Sarbu-Udrea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x