Căutare Live

Premierul Victor Ponta vrea sa mearga la summitul UE: "Nu va fi un conflict cu Traian Basescu"

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca ii va solicita presedintelui Traian Basescu mandat sa reprezinte Romania la reuniunea extraordinara a Consiliului European din 22-23 noiembrie, precizand ca nu va exista un conflict cu seful statului indiferent de raspunsul pe care acesta il va da.

"Martea viitoare, pe 13 noiembrie, particip la Bruxelles la intalnirea cu prim-ministrii pe aceasta tema si, sigur, presedintele Parlamentului European si al Comisiei pe tema Mecanismului bugetar multianual 2014-2020. La finalul acestei intalniri, cand ma intorc in Bucuresti, in mod sigur vor informa - Parlamentul mi-e greu sa-l mai informez pentru ca nu mai este in activitate - dar voi informa conducerea Parlamentului si pe presedintele Romaniei asupra ultimelor discutii, pentru ca am discutat si cu primul-ministru al Italiei, domnul Monti, saptamana trecuta, am discutat si cu primul-ministru al Spaniei, deci nu doar cu cei din grupul 'Prietenilor coeziunii' si voi solicita oficial, bazat pe aceste discutii si aceasta perspectiva, mandatul pentru a merge la Summit-ul din 21-23 (n.r. noiembrie). Daca presedintele va fi de acord sau nu stiu sa va spun in acest moment, dar nu va fi un conflict pana la urma. Va fi o solicitare la care domnia sa va raspunde pozitiv sau negativ, dar nu va fi niciun conflict pe aceasta tema", a afirmat Ponta, dupa ce a participat la sedinta USL.

El a aratat ca isi doreste evitarea conflictelor atat inainte de alegerile parlamentare, cat si dupa acest scrutin. "Eu imi doresc foarte mult sa evitam orice fel de conflicte si inainte de alegeri si dupa alegeri. Oamenii vin sa voteze. Avem nevoie de stabilitate. Am pus inapoi tara cat de cat intr-o directie dreapta si buna si corecta dupa catastrofa din primavara si acum nu trebuie sa mai facem greseli, iar inima tarii pe care vor sa o reporneasca altii sa nu mai reporneasca furaciunile", a spus Ponta.

sursa: Income Magazine

foto: Intact Images

Circ in fata DNA: Dan Diaconescu, intre Tudor Gheorghe si "DJ Remus Vulpescu"... Traian Basescu avertizeaza pe Facebook ca va rupe tacerea: "Veti vedea curand"...
Ultimele știri