Antena Căutare

Sase milioane de euro pentru imaginea PDL

Dupa intalnirea de luni intre premierul Boc si grupul deputatilor PDL, acestia din urma au primit SMS-uri pe telefoanele de serviciu, in care erau informati ca la rectificarea bugetara, deci cea operata in sedinta de guvern de ieri, vor primi, fiecare, cate 200.000 de lei, aproximativ 47.000 de euro, "pentru acoperirea unor cheltuieli din colegiu".

Acestea ar trebui, conform indicatiilor trasate prin SMS-uri, sa acopere "cu precadere investitii in scoli si drumuri". PDL are 125 de deputati, deci efortul financiar al Guvernului s-ar ridica la 5,8 milioane de euro, bani care sa mearga in colegiile parlamentarilor democrat-liberali, pentru a mai ridica putin din imaginea partidului in ochii alegatorilor.

De altfel, in cadrul discutiilor cu premierul, precum si in sedinta Biroului politic, parlamentarii PDL i-au reprosat lui Emil
Boc faptul ca ministrii nu deblocheaza investitiile astfel incat sa aiba si ei posibilitatea sa ofere ceva electoratului in colegiile lor.

In plus, avand in vedere ca o data cu inceperea sesiunii parlamentare se va redeschide subiectul motiunii de cenzura si in contextul in care deja un parlamentar al PDL a trecut la PSD, iar al doilea - senatorul Georgica Severin - isi pregateste demisia pentru inceputul lui septembrie, Emil Boc are nevoie si de stimulente financiare pentru a-i convinge pe parlamentarii sai sa nu voteze impotriva sa la motiune. Metoda alocarii banilor pentru colegiile parlamentare la rectificarea bugetara contra sustinere in Parlament a mai fost, de altfel, practicata de Guvern, promisiuni de fonduri pentru colegiile lor primind si demisionarii din PSD si PDL.

Ulterior, acestia s-au plans ca nu au mai primit banii. Sumele respective nu sunt prevazute in Legea bugetului, ci pot sa iasa din fondul de rezerva al Executivului, prin hotarare de guvern, pe diverse proiecte punctuale, pe localitati.

SMS-urile au fost trimise de liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, care sustine ca le-a solicitat colegilor sa intocmeasca fiecare cate o lista cu nevoile de cheltuieli din colegii, in limita a 2-3 miliarde de lei vechi, astfel incat sa poata primi acesti bani la rectificarea bugetara sau in Legea bugetului pe 2011.

Tot articolul, in Jurnalul National

Roberta Anastase: "Repatrierea rromilor poate fi o solutie de moment, dar pe fond, problema nu se rezolva"... "Nuti Biciclista", brand pentru Udrea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x