Antena Căutare

Simulare de 1 milion de euro pentru alegerile de anul viitor

Bucurestenii vor fi chemati la urne pe 19 iunie pentru a raspunde unui set de intrebari referitoare la desfiintarea sectoarelor Capitalei si transferarea unui buget de peste 10 miliarde de lei in mainile primarului general.

Partidele politice au intrat pe ultima suta de metri cu pregatirea alegerilor locale si generale de anul viitor, iar in prim plan se afla Legea Capitalei, a carei disputa incalzeste spiritele inaintea confruntarii generale pentru Bucuresti.

In realitate, toate partidele politice sunt constiente ca tonul alegerilor este dat de parerea locuitorilor Capitalei nu numai numeric, cat mai ales din perspectiva curentului de opinie.

Practic, cine va pune mana pe Capi­tala va avea la indemana un sfert din resursele disponibile autoritatilor locale la nivel national, sume decisive in perspectiva alegerilor generale al caror rezultat va influenta si fotoliul de presedinte al Romaniei fie la alegerile la termen, fie la alegerile anticipate.

Referendumul organizat de munici­palitate, care ar trebui sa fie expunerea de motive la Legea Capitalei, a fost dus in derizoriu, iar sociologii acuza majo­ritatea din Consiliul General ca foloseste aproape un milion de euro pentru un banal sondaj de opinie cu rezultate previzibile.

Cu numai doua luni in urma, Compania de Cercetare Socio­logica si Branding (CCSB) a realizat pentru Aso­ciatia „Pro Democratia" (APD) un sondaj la nivelul Bucurestiului din care rezulta ca locuitorii Capitalei doresc descen­tralizarea administrativa (39%) si mai putin concentrarea acestora (27%), astfel ca initiativa in forma actuala este neavenita.

In opinia sociologilor, intreba­rile sugerate pentru referendum in forma propusa de PDL si adoptata de CGMB induc raspunsurile si deturneaza atentia de la tematica reala. In final, tot majori­tatea din Consiliu si cea din Parlament vor decide asupra reorga­nizarii Capitalei.

Tot articolul, in Financiarul

Udrea, luata la intrebari de Boc... Ion Iliescu: Domnul Basescu nu respecta nimic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x