Antena Căutare

Sorin Oprescu lupta cu Mihaela Geoana pentru presedintia Crucii Rosii

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, va candida pentru obtinerea presedintiei Societatii Nationale Crucea Rosie Romania (SNCRR) impotriva actualului presedinte, sotia presedintelui Senatului, Mihaela Geoana, anunta HotNews. Reprezentantii Crucea Rosie au confirmat faptul ca Oprescu, deja membru Crucea Rosie la Filiala Sector 5 Bucuresti si-a depus candidatura miercuri, 13 aprilie, iar alegerile se vor tine pe data de 29 aprilie in Bucuresti.

"Alegerile pentru functia de presedinte vor fi organizate pe 29 aprilie in Bucuresti. Pana in acest moment si-au depus candidatura doi membri. Doamna Mihaela Geoana si domnul Sorin Oprescu. Candidatii trebuie sa fie membri ai SNCRR"


Cel care va castiga trebuie sa fie personalitatea reprezentativa a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, conform Statutului Crucea Rosie, articolul 43. Cine va iesi castigator va "raspunde, impreuna cu Comitetul de Directie, in fata Adunarii Generale de modul in care SNCRR isi indeplineste obiectivele stabilite". Documentul mai precizeaza ca functia de presedinte este una onorifica, iar mandatul este 4 ani, cu optiune de prelungire pentru inca 4.

Mihaela Geoana, aleasa presedinte in aprilie 2007 de Adunarea Generala a Societatii Nationale de Cruce Rosie, a fost acuzata ca a folosit Crucea Rosie ca o platforma de campanie politica in campania sotului ei, pentru alegerile prezidentiale din 2009.

"Voi sustine campania sotului meu, voi fi alaturi de el cu tot ce am facut eu pana acum si cu tot ce voi face de acum incolo. Ma voi intalni cu femei, cu sustinatori, cu voluntari, voi imparti fluturasi, voi incerca sa conving cat mai multi oameni sa voteze cu Mircea Geoana", a fost declaratia acesteia in respectiva campanie. Asociatia Europa mai acuza faptul ca si culorile celor doua site-uri sunt foarte asemenatoare.

Crucea Rosie a anuntat intr-un comunicat de presa spunand ca Mihaela Geoana, presedintele societatii, nu a implicat niciodata Crucea Rosie in vreo controversa de natura politica, religioasa, rasiala sau de alt tip, drept raspuns la acuzatiile aduse public de catre Asociatia Europa.

Foto: Intact Images

Flacara violet loveste din nou... Boc: "Antonescu si Ponta ar duce Romania in faliment, daca ar fi la putere"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x