Ultimă oră! Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită. Ea este acuzată de procurori că a primit mită 10.000 euro şi 120.000 de euro.

Sorina Pintea

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Sorina Pintea, la data faptei manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' din Baia Mare, judeţul Maramureş, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale)", arată un comunicat transmis, joi, de DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit.

Cum a luat mită Sorina Pintea, potrivit procurorilor

Aceste sume au reprezentat, potrivit procurorilor, un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator - sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare, încheiat în anul 2019.

Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii în incinta unităţii medicale pe care o conducea.

„În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", menţionează DNA.

Ministrul Sănătăţii, atenționare pentru întreaga țară! Ce se poate întâmpla, dacă românii ies din case, de 1 mai! „Este un weekend de foc”

Procurorii au pus sechestru pe două terenuri ale Sorinei Pintea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse.

DNA a precizat că anterior sesizării instanţei de judecată cu acest rechizitoriu, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu o persoană fizică, în sarcina acesteia fiind reţinută infracţiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată.

Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri