In stenograme apareau declaratii ale lui Adrian Nastase, Octav Cozmanca si Serban Mihailescu, privind obtinerea nelegala de fonduri comunitare de catre fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, prin firmele familiei sale. Acestuia i s-ar fi propus sa-si dea demisia, pentru a nu fi arestat.
De asemenea, ministrul Justitiei de atunci, Rodica Stanoiu, ar fi afirmat in stenograme ca ar fi asteptat "unda verde" pentru ca Traian Basescu sau alte persoane sa fie anchetate. In stenograme apareau si declaratii ale lui Florin Georgescu, privindu-l pe presedintele Curtii de Conturi, Dan Drosu Saguna, care "nu ar mai asculta" de directivele partidului.
La inceputul anului 2005, mai exact la 5 ianuarie, a fost inregistrat oficial dosarul stenogramelor in urma unui denunt, semnat de mai multe organizatii civice, cu privire la eventuale fapte de coruptie ce ar reiesi din stenogramele unor sedinte ale PSD. In mai, pesedistii au inceput sa fie convocati la audieri.
Au venit sa dea explicatii Dan Matei Agathon, Dorina Mihailescu, Florin Georgescu si Serban Mihailescu. In august le-a venit randul lui Nastase si Mitrea. La 18 august, procurorii Parchetului General au inceput in acest dosar urmarirea penala impotriva Rodicai Stanoiu si a lui Florin Georgescu.
Tot in aceeasi luna, "Mihai Eminescu" mai da publicitatii o stenograma tot de la sedintele pesedistilor din 2004, in care erau discutii cu Nastase, care se opunea cumpararii de consilieri judeteni, si cu liderii PSD care se gandeau cum sa-si coreleze "iesirile" pe televiziune, astfel incat acestea sa nu se suprapuna cu meciurile.
Pe motiv ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale unor infractiuni, procurorii anticoruptie au dat NUP in cazurile Stanoiu si Georgescu, inchizandu-se astfel, in luna noiembrie, dosarul stenogramelor PSD.
Citeste tot articolul pe Jurnalul!
Foto: Intactimages