Căutare Live

„Mizele sunt mari. Iar timpul este scurt”. Summit la Bruxelles pe tema migrației

Astazi are loc, la Bruxelles, summitul cu principal subiect de discutie migratiile. In urma schimbarilor din Germania si Italia, dezbaterile pe tema migratiilor se doresc a fi unele de durata in blocul comunitar.

Astăzi are loc, la Bruxelles, summitul cu principal subiect de discuție migrațiile. În urma schimbărilor din Germania și Italia, dezbaterile pe tema migrațiilor se doresc a fi unele de durată în blocul comunitar.

"Mizele sunt mari. Iar timpul este scurt", a atras atenţia preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, într-o scrisoare adresată liderilor europeni. Presiunile asupra blocului comunitar nu sunt puse doar de Rusia, ci și din cauza relațiilor dificile dintre UE și Statele Unite. Tot Tsuk a mai adăugat faptul că cei reuniți la summitul de la Bruxelles nu vor putea rezolva problema migrației deoarece riscă să piardă în fața forțelor radicale anti europene, antiliberale și autoritare.

Summitul va dura două zile, iar cei reuniți au de dezbătut 3 teme principale:

Ministrul de interne Horst Seehofer i-a dat lui Anghela Merkel timp până la sfârșitul lunii iunie pentru a reduce numărul de solicitanri de azil care intră în Germania, în caz contrar guvernul riscă să se prăbușească.

Președintele Cosiliului European a solicitat ca liderii UE reuniți la acest summit să se înțeleagă asupra a trei inițiative: instituirea unor platforme de debarcare în afara Europei, crearea unui buget special pentru a combate migraţia ilegală şi întărirea cooperării cu ţările de origine şi de tranzit.

Solicitarea Italiei către UE în care se cere să se facă o „schimbare radicală” în politica migrațiilor, ca urmare a respingerii lor de a dezbate împărțirea responsabilității după ce aceștia au blocat intrarea în portul Italiei a două nave de salvare cu migranți.

Sursă: dcnews. ro

10 mai, Ziua Regalității. 3 evenimente fără de care România modernă nu ar fi existat... E oficial! Donald Trump și Vladimir Putin se vor întâlni la Helsinki pe 16 iulie....
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri