Antena Căutare

Traian Basescu: "Din 2013, Romania nu-si va mai putea apara spatiul aerian, deoarece nu a fost capabila sa achizitioneze avioane noi"

Din 2013, Romania nu va mai avea capacitatea de a-si apara propriul spatiu aerian, deoarece nu a fost in masura sa contracteze achizitionarea de avioane pentru inlocuirea MiG-urilor a declarat, joi seara, Traian Basescu la TVR.

vorbim de discrepanta intre ce fac europenii si ce fac SUA. Americanii isi aloca bugetul pentru aparare in mod matematic, ba uneori il si depaseste",


Presedintele a afirmat si ca este greu de gasit un vinovat pentru situatie. In acelasi timp, seful statului a precizat ca rezolvarea problemei tine de modul in care este stabilita apararea membrilor NATO.

Vineri si sambata, Traian Basescu va participa la Summit-ul NATO de la Lisabona, in Portugalia. Principalul subiect pe agenda aliatilor il constituie adoptarea Noului Concept Strategic.

De asemenea, cu prilejul Summit-ului NATO de la Lisabona aliatii vor dezbate si adopta o serie de decizii cu privire la apararea antiracheta, viitorul misiunii in Afganistan, cooperarea cu Rusia sau procesul de reforma si transformare a Aliantei.

Traian Basescu: "Ma ingrijoreaza gradul redus de disciplina din politie si lipsa de respect pentru sefii ierarhici... Ambasadorul SUA: Politicienii sunt la fel peste tot. Fac ceea ce este in interesul lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x