Live acumObservator 19
Prime Time 20:30X Factor

Traian Basescu merge la vot: "Fiind un singur votant nu am cum sa schimb"

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, marti, ca va merge la vot la referendumul din 29 iulie, insa in lipsa mobilizarii PDL votul sau singular nu are cum sa schimbe rezultatul. "Sigur ca voi merge. Eu voi merge, voi fi printre cei care merg la vot. (...) Fiind un singur votant, atata timp cat nu se mobilizeaza PDL, nu am cum sa schimb", a spus Basescu.

De asemenea, Traian Basescu a mai spus ca nu face romanilor niciun indemn legat de referendum. "Cine vrea sa mearga la vot sa mearga, cine nu, nu", a precizat Basescu, aratand totodata ca PDL are motive intemeiate sa spuna ca nu poate asigura securitatea votului.

"Eu nu fac romanilor niciun indemn, fiecare sa procedeze conform constiintei lui. Nu ma pot opune deciziei care a fost luata cu 89 de voturi contra o abtinere in structura de conducere a PDL. Din punctul meu de vedere, cine vrea sa mearga la vot sa meraga, cine nu, nu, dar am constatat ca PDL are motive intemeiate sa spuna: nu putem controla securitartea referendumului (...) Va spun ca eu nu sunt cu sufletul impacat pe aceasta decizie a PDL (de boicotare a referendumului, n.r.). De aceea, eu si spun ca fiecare sa procedeze cum considera. Nu mai pot juca la castigarea referendumului cu un PDL care a spus ca nu poate asigura securitatea votului din ?n? motive. Si au doua pagini de motive...", a explicat Basescu.

Colegiul Director al PDL a decis, marti, sa indemne alegatorii sa nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Recomandari