Antena Căutare

Traian Basescu: Niciun partid parlamentar nu va impiedica ratificarea "pactului fiscal"

Traian Basescu a sustinut, miercuri, la ora 19.00, la Palatul Cotroceni o declaratie de presa. Presedintele a avut consultari la Palatul Cotroceni cu liderii partidelor parlamentare, cu presedintii celor doua Camere al Parlamentului si cu premierul Emil Boc pe tema acordului de guvernanta fiscala al UE. Dupa consultari, seful statului a participat la sedinta de Guvern.

Declaratii Traian Basescu:

*
.

nu am nevoie de aprobarea nimanui pentru a-mi indeplini mandatul


* Am avut o serie de consultari, o incercare de a aduce toate partidele in linia interesului national


* Intalnirile au fost extrem de importante si ele ne indreapta catre un consens

* Ce pot afirma in mod categoric e ca nu va exista niciun partid politic parlamentar care sa respinga ratificarea in timp util a acordului de uniune fiscala si aceasta e cea mai importanta concluzie

* Daca se va aproba, va fi necesara revizuirea Constitutiei; se va modifica si Constitutia in timp util

* Consultarile de azi nu au fost impuse de Constitutie, ci in incercarea de a gasi un numitor comun in privinta acordului de Uniune Fiscala.

* Concluzia, ca toate partidele vor sustine inclusiv modificarea Constitutiei, daca e nevoie

* Acordul nu aduce nimic nou - deficitul structural de 0,5% si obligatia de a avea excedente bugetare, deficitul de 3% peste care se declanseaza procedura de deficit excesiv sunt acorduri ale Uniunii europene pe care Romania le-a ratificat. Modul in care o parte din politicienii romani arata socul pe care il au atunci cand se vorbeste despre acordul de la Maastrict. E parte a Uniunii Europene, Romania l-a ratificat. Regulile au vechime din 1992, singurul lucru pe care il aduce acordul interguvernamental e crearea de mecanisme ca statele sa fie obligate sa le respecte.

* Unii analisti vorbeau de subjugare-e emblema lipsei noastre de cunostinte elementare

* As vrea sa remarc faptul ca toate partidele au incercat sa-si rezolve micile lor probleme, ba cu comasarea alegerilor, ba cu revizuirea Constitutiei, ba cu data revizuirii, ba cu guvern de tehnocrati. Toate acestea sunt o impanare a obiectivului principal cu lucruri secundare.


Raspunsuri la intrebarile venite din partea media

Opozitia a spus ca sunteti plictisit si grosolan

* Va par plictisit? Daca la ora asta nu sunt plicitisit...Nu pot face eu educatie politicienilor.

Ce parere aveti despre celelalte propuneri de revizuire a Constitutiei?

* Nu vad in momentul de fata o solutie de acomodare a punctelor de vedere a partidelor. Concluzia - 1-ne putem intelege privind adoptarea acestui acord iar toate celelalte chestiuni sunt colaterale, exista putine sanse sa se inteleaga

* Nu am nimic impotriva sa discute partidele de un guvern de tehnocrati - problema e cat de util e, cum ar putea fi instalat. Toate temele colaterale trebuie eliminate pentru a sustine acest target.


UNPR anunta fuziunea prin absorbtie a PIN... Traian Basescu: Romania risca decredibilizarea daca este politizata dezbaterea privind acordul de uniune fiscala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x