Antena Căutare

UDMR vrea 15 martie zi libera, oficial

Obtine in fiecare an doua zile libere daruite de Camera Deputatilor si de Senat, insa UDMR si-ar dori ca ziua de 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sa fie declarata prin lege zi libera, dar nu pentru toata lumea.

Presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, ar vedea normal ca Parlamentul sa adopte o lege prin care ziua de 15 martie sa fie declarata zi libera in Transilvania. Lui Antal Arpad i-a venit ideea atunci cand a fost intrebat de jurnalisti ce parere are despre faptul ca deputatii sI senatorii nu vor lucra de Ziua Maghiarilor.

"Dupa ce noi, aici, am adoptat hotararea prin care am dat liber pe data de 15 martie tuturor institutiilor care tin de Primaria Sfantu Gheorghe si de Consiliul Judetean Covasna, se pare ca s-au conformat si cei din Bucuresti", a spus, zambind, Antal Arpad, adaugand, apoi, ca a spus acest lucru in gluma, dar cu amaraciune.

"Eu cred ca normal ar fi ca in Parlamentul Romaniei sa se adopte o lege prin care ziua de 15 martie sa fie zi libera in Transilvania. Cred ca ar fi un gest de normalitate", a spus presedintele UDMR Sfantu Gheorghe.

Liderii celor doua grupuri parlamentare ale UDMR s-au declarat insa rezervati ca o astfel de initiativa ar trece de Parlament. Astfel, liderul senatorilor UDMR, Fekete-Szabo Andras-Levente, a spus ca "nu este un lucru rau", dar a precizat ca parlamentarii maghiari reprezinta sase la suta din Parlamentul Romaniei. SI liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente a sustinut ca un astfel de proiect ar avea putine sanse sa fie adoptat.

Solidare cu UDMR, conducerile celor doua Camere le-au dat liber senatorilor si deputatilor, care vor avea luni, 14 martie, si marti 15 martie, activitati in circumscriptiile electorale. Parlamentarii UDMR vor putea fi astfel prezenti la actiunile organizate in colegiile lor cu prilejul Zilei Maghiarilor.

Ceilalti vor putea folosi cele doua zile libere pentru a se intalni cu alegatorii si isi vor putea pregati discursurile pentru miercuri, 16 martie, cand vor avea de dezbatut sI votat motiunea de cenzura.

Sursa: Jurnalul National

Afacerea Baaklini: Elena Udrea si ghemul de relatii de la "Trei Cocosi"... Vanghelie, imun la "Jihadul lui Ponta"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x