Antena Căutare

Udrea, aleasa noul presedinte al PDL Bucuresti cu 979 voturi din 999

Elena Udrea a fost aleasa, duminica, presedinte al PDL Bucuresti, la reunirea Consiliului de Coordonare al organizatiei, cu 979 de voturi "pentru" din cele 999 de voturi exprimate.

Elena Udrea a primit felicitari de colegii de partid pe acordurile melodiei "We are the champions" a trupei britanice Queen.

Udrea a multumit pentru alegere, si a declarat ca pentru ea este o onoare si o mare responsabilitate. Presedintele PDL Bucuresti este de parere ca, daca organizatia isi asuma pana la capat proiectul desenat de ea, va castiga.

"Bucurestenii asteapta din partea partidului responsabilitate, vor sa ne vada langa ei in strada (...) PDL Bucuresti are echipa, PDL Bucuresti are proiecte!", a spus Udrea.

De asemenea, consiliul de coordonare al organizatiei PDL Bucuresti si-a ales duminica si prim vicepresedintii, reprezentati de Costica Canacheu si Sorina Placinta, pe Vasile Gherasim in functia de secretar general, pe Horatiu Tica drept trezorier. Cristian Radulescu a fost ales la conducerea Comisiei de statut si etica, iar la Comisia de revizie si control, Mircea Marinescu.

Alegeri cu rezultat cunoscut la PDL Bucuresti

Elena Udrea se pregateste sa preia controlul PDL Bucuresti! Astazi, la Palatul Parlamentului, au loc alegerile pentru conducerea celei mai mari organizatii democrat-liberale din tara, cea din Capitala, iar ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale este singurul candidat la functia de presedinte.

In acelasi timp, au loc alegeri si pentru cele doua posturi de prim-vicepresedinte. Dar nici aici nu exista o lupta intre mai multi democrat-liberali! Candidatii sunt deputatul Costica Canacheu si senatorul Sorina Placinta, fostul ministru al Tineretului.

La eveniment sunt prezenti aproape toti "greii" partidului, precum liderul PDL, premierul Emil Boc, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, secretarul general Vasile Blaga, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, Liviu Negoita, Georghe Flutur, Valeriu Stoica, Ioan Oltean, Cristian Boureanu.

De asemenea, pe langa cei 1000 de delegati din Bucuresti, la Palatul Parlamentului sunt prezenti si lideri locali Gheorghe Falca, Gheorghe Stefan, George Scripcaru dar si invitati de onoare: Elena Basescu si Cristian Preda.

VEZI cele mai importante declaratii ale liderilor PDL:

- Ioan Oltean: "sunt sigur ca prin alegerea noului presedinte organizatia va redeveni soarele PDL"

- Raluca Turcan: "Udrea poate fi un veritabil Kill Bill al politicii romanesti. Are forta, are energie si are curaj"

- Cristian Boureanu a precizat ca partidul a venit intotdeauna cu ceva nou si a aratat ca Elena Udrea reprezinta "motorul unei generatii", reprezinta femeile curajoase care muncesc si "care sunt chemate sa dea ora exacta in politica romaneasca"

- Cristian Poteras, primar al sectorului 6, a apreciat ca "in frunte cu Elena Udrea, bataile politice pot si trebuie castigate"

- Valeriu Tabara a apreciat ca democrat-liberalii bucuresteni au dat "trei femei de prestigiu": Anca Boagiu, Sulfina Barbu si Elena Udrea

- Vasile Blaga: "De maine trebuie sa ne gandim cine va candida la Primaria Capitalei. Oprescu nu e usor de batut!"

Conflict deschis?

Titlul de presedinte al organizatiei PDL de Bucuresti ii asigura Elenei Udrea decizia finala in jocuri politice foarte importante, cum ar fi desemnarea viitorului candidat la Primaria Capitalei. Nu insa si controlul total al filialei, care a ramas, in mare majoritate, sub influenta oamenilor vechi din partid.

Tabara formata din Blaga, Berceanu si Videanu se pregateste insa pentru Conventia Nationala PDL, acolo unde va fi desemnat viitorul presedinte democrat-liberal.

Greii partidului mizeaza pe sustinerea a patru sectoare din Capitala si spera ca urmatorul presedinte PDL sa fie din tabara lor.

REPORTAJ: Concurs de ode la PDL Bucuresti... Emil Boc: Economia Romaniei se va relansa, in 2011. Exista semne!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x