Ministrul a folosit o comparatie pentru a explica situatia financiara a tarii, criticand totodata populismul politicienilor care s-au aflat anterior la putere.
"Romania a sustinut, in mod firesc, varianta fair-play-ului fiscal bugetar. Asa cum o familie trebuie sa traiasca din banii pe care ii castiga cei doi soti, la fel si o tara trebuie sa traiasca din ceea ce produce. Nu trebuie, deci, sa se imprumute pentru a plati salarii si pensii. E o lectie a crizei pe care Romania a invatat-o cu dificultate in ultimii doi ani date fiind problemele generate de masurile de reechilibare bugetara pe care curajosul guvern Boc a trebuit sa le ia", a mai spus Udrea.
"Modificarea Constitutiei nu este o hachita a Presedintelui sau a PDL. [...] Amanarea acestui proces pentru 2013 ar arata, pe de o parte, slabiciune in procesul de decizie, pe de alta parte, ar repune Romania la coada Uniunii Europene. Pozitionarea Presedintelui la summit-ul de la Bruxelles nu a fost un element conjunctural, ci unul care a ajutat enorm la impunerea unei decizii. Faptul ca Presedintele a spus demult ca se va ajunge aici e un semnal ca exista o viziune integratoare in ceea priveste parcursul Romaniei in cadrul UE", mai spune Udrea.
Foto: Intact Images
Ioan Niculae, audiat la DNA in legatura cu finantarea partidelor politice... Traian Basescu, suparat foc pe ambasadorul Romaniei in Italia...