Antena Căutare

Udrea: Amanarea modificarii Constitutiei ar repune Romania la coada UE

Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a apreciat pe blog adoptarea Pactul fiscal de la Bruxelles si arata ca principalul obiectiv al tarii este acum modificarea Constitutiei.

"Decizia de vineri luata de sefii de stat ai tarilor Uniunii Europe la Bruxelles reprezinta un prim pas spre restabilirea increderii in capacitatea politicienilor europeni de a lua masurile care se impun pentru combaterea actualei crize a datoriilor suverane"


Ministrul a folosit o comparatie pentru a explica situatia financiara a tarii, criticand totodata populismul politicienilor care s-au aflat anterior la putere.

"Romania a sustinut, in mod firesc, varianta fair-play-ului fiscal bugetar. Asa cum o familie trebuie sa traiasca din banii pe care ii castiga cei doi soti, la fel si o tara trebuie sa traiasca din ceea ce produce. Nu trebuie, deci, sa se imprumute pentru a plati salarii si pensii. E o lectie a crizei pe care Romania a invatat-o cu dificultate in ultimii doi ani date fiind problemele generate de masurile de reechilibare bugetara pe care curajosul guvern Boc a trebuit sa le ia", a mai spus Udrea.

"Modificarea Constitutiei nu este o hachita a Presedintelui sau a PDL. [...] Amanarea acestui proces pentru 2013 ar arata, pe de o parte, slabiciune in procesul de decizie, pe de alta parte, ar repune Romania la coada Uniunii Europene. Pozitionarea Presedintelui la summit-ul de la Bruxelles nu a fost un element conjunctural, ci unul care a ajutat enorm la impunerea unei decizii. Faptul ca Presedintele a spus demult ca se va ajunge aici e un semnal ca exista o viziune integratoare in ceea priveste parcursul Romaniei in cadrul UE", mai spune Udrea.

Foto: Intact Images

Ioan Niculae, audiat la DNA in legatura cu finantarea partidelor politice... Traian Basescu, suparat foc pe ambasadorul Romaniei in Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x