Antena Căutare

UPDATE! Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, cand politia a vrut sa-l ridice de acasa

Rasturnare tragica de situatie in cazul condamnarii fostului premier Adrian Nastase! Acesta a incercat sa se sinucida, in momentul in care politia a sosit la domiciliul sau, pentru a-l ridica si plasa in detentie. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, definitiv si irevocabil, ca fostul premier PSD Adrian Nastase trebuie sa ispaseasca doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat la Presedintia Romaniei.

UPDATE 23.00: A fost o inscenare tentativa de suicid a lui Nastase? Vezi explicatia medicilor!

UPDATE 22.50: Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase: Nu putem pune la indoiala ce s-a intamplat acolo

UPDATE 17.25: Liderul socialistilor din PE, despre tentativa de sinucidere a lui Nastase: Un dezastru personal!

UPDATE 17.00: Vineri, 22 iunie, chiar in ziua in care Adrian Nastase implineste 62 de ani, familia Nastase va sustine o declaratie publica in legatura cu evenimentele care au avut loc. In cadrul acesteia, familia va da publicitatii o scrisoare adresata presei precum si doua scrisori personale lasate de Adrian Nastase.


UPDATE 16.20: Miron Mitrea: Ar fi culmea cinismului ca Nastase sa fie gratiat de Basescu

UPDATE 14.40: Filmul tentativei de sinucidere a lui Adrian Nastase a fost publicat pe blogul lui Radu Tudo

UPDATE 13.20: Adrian Nastase se afla sub tratament si consiliere psihiatrica la Spitalul Floreasca din Capitala si prezinta risc de infarct, a declarat, joi, medicul Serban Bradisteanu. Nastase este internat la sectia de Terapie Intensiva.

UPDATE 12.15: Avocatii lui Adrian Nastase au depus o solicitate de amanare a executarii pedepsei. Acestia vor ca pedeapsa sa fie executata mai tarziu. Adrian Nastase ar putea obtine o amanare de maxim 3 luni.

UPDATE 11.12: Operatia lui Adrian Nastase s-a incheiat. Potrivit medicilor, starea de sanatate a lui Nastase este stabila.

UPDATE 10.49: Ultimele declaratii date de Adrian Nastase inainte de tentativa de suicid au fost publicate in Jurnalul National.

UPDATE 10.30: Vezi imagini cu politistul care i-a salvat viata lui Adrian Nastase!

UPDATE 10.26: Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, Traian Basescu a telefonat, miercuri noapte, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov pentru a se interesa de starea de sanatate a lui Adrian Nastase.

UPDATE 10.00: Adrian Nastase a intrat in sala de operatie. Medicii ii vor indeparta tesuturile distruse pe traseul glontului. Nastase are patru plagi la nivelul gatului.

UPDATE 09.40: Portivit ultimelor informatii oferite de autoritati, arma cu care a vrut sa-si puna capat zilelor este un revolver Smith & Wesson de calibrul 0,45.

UPDATE 09.50: Presedintele Senatului, Vasile Blaga, critica modul in care a reactionat Victor Ponta cu privire la tentativa de suicid a lui Adrian Nastase.

UPDATE 09.30: Politistii au gasit un bilet de adio in locuinta din strada Zambaccian.

UPDATE 08.10: In cursul noptii trecute, Adrian Nastase a fost vizitat la Spitalul Floreasca de o multime de colegi de partid care au vrut sa se asigure ca stare lui este buna.

UPDATE 07.35: Procurorii au incheiat cercetarea la fata locului, de la resedinta Nastase fiind ridicate mai multe obiecte, printre care si revolverul cu care fostul premier a incercat sa se sinucida.

UPDATE 07.10: Stirea ca Adrian Nastase a incercat sa se sinucida a fost preluata de marile ziare si agentii de presa internationale.

UPDATE 06.30: Adrian Nastase va fi operat in aceasta dimineata. "Nu se afla intr-o stare buna", au declarat medicii.

UPDATE 02.04: Seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar, a declarat ca Adrian Nastase este evaluat, monitorizat, este stabil, el spunandu-le jurnalistilor ca familia fostului premier nu doreste ca acestora sa le fie furnizate informatii. "Pacientul este evaluat, este monitorizat, este stabil. Familia nu doreste sa va furnizam niciun fel de informatii. Trebuie sa respectam dorinta familiei", a spus Ioan Lascar.

UPDATE 01.53: Ion Cazacu a declarat ca politistii care au venit cu mandatul la Nastase acasa i-au salvat viata, intervenind cand acesta a incercat sa se impuste. Reprezentantii Parchetului au incheiat cercetarile de prelevarea de probe in Zambaccian

UPDATE 01.45: Doctorul Bradisteanu: "Adrian Nastase este internat la Terapie Intensiva. Este stabilizat. Probabil vom intra in operatie in cursul diminetii. Va fi o interventie complexa (...) Glontul a intrat si a iesit prin regiunea de mijloc a gatului. Nu va pot spune, deocamdata, daca a fost sau nu atins vreun lob tiroidian (...) Exista si un risc de infectie, iar pacientul este si diabetic si hipertensiv (...) Asteptam pana dimineata pentru stabilizarea functiilor vitale (...) Am solicitat, de asemenea, si un consul psihiatric (...) Nastase poate vorbi. Greu, dar vorbeste".

UPDATE 01.40: Mihai Gadea a informat, citand surse de incredere, ca presedintele Traian Basescu a sunat la spital sa se intereseze de starea lui Adrian Nastase

UPDATE 01.15: Ion Cazacu, unul dintre avocatii fostului premier Adrian Nastase, a declarat ca joi dimineata echipa de aparatori a liderului social-democrat se va reuni pentru a declansa alte proceduri in justitie. El a subliniat ca a discutat, miercuri seara, cu Adrian Nastase, la o jumatate de ora de la pronuntarea sentintei de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si ca acesta nu a tradat niciodata probleme de natura emotionala.

UPDATE 01.10: AFP: "Fostul premier roman Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare pentru coruptie, a incercat sa se sinucida cand politia a venit sa-l caute la domiciliu (...) Doi jurnalisti AFP prezenti in fata rezidentei lui Nastase l-au vazut pe fostul sef al Guvernului inconstient, pe o targa"

UPDATE 01.05: Fostul procuror Alice Draghici a declarat ca oamenii legii care s-au prezentat cu mandatul acasa la Nastase au respectat procedurile standard

UPDATE 01.00: Dupa ce a fost evaluat, Nastase a fost transportat la Sectia Terapie Intensiva, fiind monitorizat de Bradisteanu. Surse medicale au afirmat ca pacientul a avut noroc, glontul intrand pe o parte si iesind pe cealalta

UPDATE 00.56: "Autoritatile au luat o decizie pripita. De ce trebuiau sa-l ridice in aceasta seara? Nastase nu merita un asemenea tratament (...) A fost cel mai bun prim-ministru al Romaniei", a declarat presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu

UPDATE 00.52: Adrian Nastase are o plaga latero-cervicala, aproape de vena jugulara, produsa cu o arma de foc de calibrul 9 mm, au declarat surse medicale

UPDATE 00.45: Reprezentantii Parchetului au mers acasa la Nastase, demarand primele investigatii

UPDATE 00.38: Avocatul lui Nastase, Ion Cazacu a declarat ca l-a vazut pe clientul sau, care a deschis ochii si a comunicat vizual cu el, inainte de a fi transportat la alt nivel al spitalului

UPDATE 00.27: Nastase este operat de doctorul cardiolog Serban Bradisteanu. La spital a venit si doctorul Mircea Beuran

UPDATE 00.15: Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a deschis o ancheta in legatura cu tentativa de suicid a fostului premier Adrian Nastase.

UPDATE 00.13: Crin Antonescu: "E o noapte groaznica. Sunt alaturi de Adrian Nastase"

UPDATE 00.11: Surse medicale afirma ca starea de sanatate a pacientului este stabila, nefiind atinse organe vitale

UPDATE 00.09: Potrivit unor surse medicale, glontul n-a iesit. A fost chemat un specialist sa-i faca arteriografie lui Adrian Nastase.

UPDATE 00.04: Premierul si liderul PSD Victor Ponta a ajuns la Spitalul de Urgenta. "Nu stiu nimic, doar ce am vazut la TV. Nastase arata groaznic, cum poate sa arate un om care s-a impuscat?", a spus Ponta. Adrian Nastase este mentorul lui Victor Ponta

UPDATE 23.59: Politia a realizat un prim "film" al tentivei de suicid a fostului premier. Doi reprezentanti ai Politiei Capitalei au venit, miercuri seara, la resedinta lui Adrian Nastase din Strada Zambaccian, precizand la intrarea in imobil ca acesta va fi dus, in prima instanta, la medic, potrivit procedurilor. Reprezentantii Politiei au spus ca nu au luat legatura cu Adrian Nastase inainte de a veni la locuinta acestuia. De asemenea, acestia au precizat ca nu stiau daca Nastase era in imobil. Cei doi au sunat insistent la interfon, precizand ca sunt de la Politie, iar dupa cateva minute, le-a deschis poarta fiul cel mare al fostului premier. Unul dintre cei doi a stat de vorba cu fiul lui Adrian Nastase in holul imobilului, iar, apoi, a venit si fostul premier

UPDATE 23.57: Adrian Nastase implineste vineri, 22 iunie, 62 de ani.

UPDATE 23.55: Conform surselor medicale, Nastase prezinta 3 plagi si s-a impuscat cu un glont de calibrul 9 mm

UPDATE 23.48: Politia a confirmat ca Adrian Nastase s-a impuscat in momentul in care i-a fost aratat mandatul de aducere. Conform unor surse, Nastase s-a impuscat in gat, dupa ce unul dintre politistii veniti cu mandatul l-a vazut pe acesta cand a scos pistolul si a sarit asupra lui, incercand sa-l impiedice sa traga

UPDATE 23.45: Nastase este constient si a fost dus intr-o sala de operatie

UPDATE 23.44: Adrian Nastase a fost dus la Spitalul de Urgenta, unde va fi supus unei interventii chirurgicale

UPDATE 23.40: Din imaginile difuzate de Antena 3, se poate vedea ca fostul premier este constient, dar are o rana vizibila in zona gatului

UPDATE 23.40: Politistii s-au prezentat in aceasta seara acasa la Adrian Nastase pentru a pune in aplicare mandatul de aducere. Cand a vazut mandatul, Nastase a cerut voie sa-si ia niste carti de biblioteca, a intrat in casa, a scos un pistol dintr-un sertar si s-a impuscat. Poltistii au incercat sa-l impiedice, dar nu au reusit. Nastase s-a impuscat in zona gatului, fiind trnasportat de urgenta la spital. Deocamdata nu se cunosc date despre starea acestuia de sanatate.

UPDATE 23.35: Oficial! Adrian Nastase s-a impuscat

UPDATE 23.25: Potrivit unor surse apropiate familiei Nastase, fostul premier ar fi incercat sa se sinucida, nesuportand presiunea dupa anuntarea sentintei

UPDATE 21.00: Adrian Miclescu, unul dintre avocatii lui Adrian Nastase, a declarat ca dupa condamnarea definitiva in dosarul "Trofeul calitatii" va fi facuta o sesizare la CEDO si eventual decizia va fi contestata pe cale extraordinara, insa acestea nu duc la suspendarea pedepsei.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis in parte recursurile facute de Adrian Nastase si ceilalti inculpati din dosarul "Trofeul calitatii". Astfel, instanta a casat sentina din ianuarie prin care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare si, in rejudecare, a schimbat incadrarea juridica a faptei de care este acuzat.

"Trofeul calitatii", de la simpozion la rechizitoriul DNA

Pentru noua infractiune retinuta in cazul lui Nastase, judecatorii au hotarat ca fostul premier sa fie condamnat tot la doi ani de inchisoare cu executare.

In acelasi dosar, Irina Jianu a fost condamnata la 6 ani de inchisoare cu executare, Marina Popovici - 5 ani de inchisoare cu executare, Bogdan Popovici - 6 ani inchisoare cu executare si Diana Gasparovici - 5 ani inchisoare cu executare.

Decizia in dosarul Trofeul Calitatii este definitiva si urmeaza sa fie pusa in executare.

Condamnarea lui Nastase, in presa internationala - AP: Primul lider politic roman de rang inalt care ajunge la inchisoare dupa 1989

Nastase a fost trimis in judecata in acest dosar in ianuarie 2009, fiind acuzat de folosirea influentei sau a autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru alta persoana de bani, bunuri sau alte foloase.

In dosarul "Trofeul calitatii" au mai fost inculpati Irina Jianu, fost inspector general de stat in cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), fostul sau adjunct, Diana Gasparovici, Mihail Cristian Vasile si sotii Marian Ioana si Bogdan Popovici.

CITESTE si...

Ultimul editorial scris de Adrian Nastase in Jurnalul National

Seful ISC, demis de Ponta dupa ce a decis retragerea institutiei din procesul "Trofeul Calitatii"

Nastase acuza in dosarul "Trofeul calitatii": Instanta de fond s-a comportat ca o instanta politica

Trofeul calitatii: Adrian Nastase, condamnat la 2 ani de inchisoare

Foto: Intactimages

"Trofeul calitatii", de la simpozion la rechizitoriul DNA... Basescu nu se afla pe lista pentru Bruxelles. Ponta va fi insotit de Marga si Orban...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x